Gratis bibler vækker glæde på Luthersk Missions børnelejre

”Har I ikke flere bibler?”, spurgte nogle af de børn og juniorer, som Luthersk Missions børnekonsulent Janne Bak Pedersen mødte i sommer.

Som LMs Kids-konsulent besøgte hun de forskellige lejre, og som noget nyt i år havde hun en stak bibler med, som LMBU havde købt billigt. Tanken var, at biblerne skulle gives til børn, der ikke selv havde en bibel. Men børnekonsulenten troede ikke helt på projektet.

”Jeg bad til Gud: ’Vis mig, hvad jeg skal gøre med de her bibler’, for jeg troede ærligt talt ikke, jeg ville få dem afsat”, fortæller Janne Bak Pedersen, som havde 5 børnebibler og 10 bibler på nudansk med til den første lejr.

Her fik børnene at vide, at de, der havde lyst til at tage en bibel, kunne gøre det. Og inden lejren var omme, var kassen med bibler tom, så konsulenten måtte anskaffe flere før næste lejr.

”Yes, nu har jeg min egen bibel,” lød det glædesstrålende fra en af pigerne, der ellers havde måttet låne sin brors bibel med på lejren.

”Børnene tager virkelig imod det, vi giver dem. Det er skønt at mærke, at gratis bibler kan vække så meget glæde,” siger børnekonsulenten begejstret.

– Mange af børnene er fra kirkevante hjem, men der er også en del børn med, som ikke er vant til at komme i en børne- eller juniorklub. Og det er dem, Janne forsøger at nå med de gratis bibler, forklarer Karin Ravnborg fra LM.