Mission Øst får blåt stempel for humanitært arbejde

Mission Øst rækker ud til de mest sårbare grupper med
nødhjælp. Foto: Mission Øst.

Mission Øst har modtaget den eftertragtede og sjældne CHS-certificering. Den gives kun til organisationer, der udfører hjælpearbejde af allerhøjeste standard.

Mission Øst har fået den fornemme CHS-certificering som anerkendelse af organisationens nødhjælps- og udviklingsarbejde. CHS (Core Humanitarian Standard) er et globalt, humanitært kvalitetsstempel. I Danmark er det ellers kun Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp, der er blevet certificeret.
CHS-certificeringen garanterer, at en organisation lever op til en række krav, så nødhjælp bliver uddelt rettidigt og effektivt af kompetente medarbejdere – og med respekt for modtagerne.

Effektiv hjælp

I certificeringen står der bl.a.: “Mission Øst præsterer bedst i levering af effektiv, relevant og rettidig humanitær hjælp. De er proaktive i koordinering og søger tæt samarbejde med regeringer og ikke-statslige aktører. Mission Øst planlægger og sporer brugen af ressourcer til at fremme effektivitet og træffer foranstaltninger for at minimere muligheden for misbrug af midler.”

MØs generalsekretær Kim Hartzner er glad for anerkendelsen: ”Det er en meget flot anerkendelse af vores arbejde. Vi er en af de første organisationer herhjemme – og blandt relativt få på verdensplan – der opnår denne certificering.

Der er i den grad en tråd mellem dette blåstempel og Mission Østs mål om at hjælpe de mest udsatte mennesker på en effektiv, værdig og etisk forsvarlig måde. CHS-certificeringen anerkender både kvaliteten af vores arbejde og vores vilje til at udvikle og forbedre os,” siger han.

CHS-certificeringen uddeles af organisationen Humanitarian Quality Assurance Initiative (HQAI), der er en uafhængig kvalitetskontrol af hjælpeorganisationers virke. HQAI har foretaget en grundig undersøgelse af Mission Østs arbejde, bl.a. gennemgang af skriftligt materiale og interviews med medarbejdere og fordrevne, som har fået hjælp fra MØ.

– Vi er meget glade for, at undersøgelsen endnu engang bekræfter, at Mission Øst opfattes som en organisation, der uddeler hjælp hurtigt og effektivt, hvor der er mest brug for det.
Vurderingen fra modtagerne lægger også vægt på vore meget engagerede feltarbejderes dygtighed. Uden dem ville vores opgave være umulig, understreger Kim Hartzner.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: