Raket-Madsen og vi andre

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Vi er alle blevet chokerede over Raket-Madsen, som byggede sin egen ubåd og var meget populær i nogle kredse – men som nu er fængslet for drabet på en ung svensk kvinde, hvis krop er fundet uden hoved, arme og ben…

”Han er bare sindsyg,” var der en kollega, der mente.

”Sådan noget gør et almindeligt menneske da ikke.”

Når vi møder synden i den mest afstumpede form, klistrer det moderne samfund diagnoser på, for vi vil nødigt tro, at almindelige mennesker kan gøre noget så forfærdeligt.

Men her har vi en dansker – ikke engang en islamisk udlænding – som er intelligent og lever moderne i et åbent ægteskab. En nytænkende, kreativ og kunstnerisk person, der ikke er bundet af snævre normer. Intet tyder på, at han er sindsyg.

”Men noget må der da være galt med ham!”

Ja, han har manglet de moralske pejlemærker, så han på ubåden gjorde noget ondt og i panikken forsøgte at skjule sin forbrydelse med noget, der var endnu værre.

Når man tager kristendommens værdier og normer fra et folk, som det er sket i Danmark, så mister almindelige danskere fornemmelsen for, hvad der er godt og ondt. Så kommer det til at handle om, hvad der er godt – for mig!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi ser det i de tidligere kommunistiske lande og i Kina.

I årtier har magthaverne nedbrudt kristendommen i folket og erstattet den med ”videnskabelig ateistisme”.

Resultatet er et endnu mere egoistisk, kriminelt og afstumpet samfund, end den kapitalisme, man bekæmpede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Danmark og Europa lider folkets sjæl under årtiers kulturradikal påvirkning, der har fjernet kristendommen som grundlag for skolen og samfundet. Og vi ser nu resultaterne. Ingenting er rigtigt og forkert. Det handler for mange blot om, hvad man kan slippe af sted med, i det normløse samfund. Hvad der ikke ses og opdages. Og gør nogen noget helt galt, så klæber vi en psykiatrisk diagnose på dem. For ingen er da onde…

Jo, vi mennesker kan i pressede situationer, eller når egoismen og drifterne får frit løb, få os til de forfærdeligste ting.

Vi har brug for normer. Derfor må vi som samfund tilbage til de kristne værdier. Helt fra børnehaven og skolen. Gennem søndagsskoler, børneklubber, spejdere, konfirmand- og ungdomsklubber med moralske holdninger.

De kristne normer kan hjælpe enhver til i kriser og panik at vælge det gode fremfor det onde.


Artiklen fortsætter efter annoncen: