Troen udvikles gennem udholdenhed

Banning Liebscher

Banning Liebscher fra Jesus Culture var hovedtaler ved SommerCamp i Kolding.

Da jeg kun kendte Jesus Culture af navn og gerne ville have forkundskab om manden, fandt jeg bogen ”Rooted” i bogteltet. Nogle af emnerne i bogen og talerne var næsten identiske, og jeg er vild med talerne og med det, jeg har læst i bogen.
Her er mine indtryk fra Banning Liebschers indlæg på SommerCamp i Kolding:

Keynote onsdag morgen: Guds rige tager tid

– Vi lever ikke tæt på et landbrugssamfund, men i et forbrugersamfund med instant food, instant coffee, straks levering og lynlapning.
I nogle stater i USA har Amazon lavet et nyt koncept, Amazon.now. Indenfor en time garanterer de, at du får de varer, du har bestilt.

En af Bannings venner bestilte is og noget andet og havde begge ting indenfor en time. Det ligger i vores kultur, at hvis du har brug for noget, så vil du have det med det samme.
Sådan virker det bare ikke i Guds rige. Gud giver dig en stor vision, og du vil gerne begynde i morgen. Men du er bare ikke klar til at bære den store vision endnu. Gud må først udvikle dit rodnet.

Det tager 7 år, fra du planter en kerne, til træet bærer sin første frugt. En bestemt nød tager 20 år fra kerne til frugt. Dine rødder skal udvikles. Gud begynder fra dag ét at udvikle dit indre rodnet under overfladen, usynligt for det menneskelige øje.

Moses var 40 år i ørkenen, Josef var 17 år i fangenskab, Paulus var 3 år i den Arabiske ørken, Jesus var 40 dage i ørkenen, Johannes fremstod i ørkenen. Der er en forberedelsestid!

Youngstreet onsdag eftermiddag: Hvad er sandhed?

– Guds ord er sandhed. I er den generation af unge, som oplever det absolut største pres fra jeres jævnaldrende, jeres venner, klassekammerater, medstuderende.
For at kunne modstå dette pres må du vide, hvad der er sandt. Det er ikke nødvendigvis majoriteten, der har ret.
Guds ord er sandhed. Jesus er ordet.

Da Banning var teenager læste han Bibelen første gang på 10 måneder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Du kan ikke bygge på det, du føler, når du skal afgøre, hvad der er sandt. Du må blive rodfæstet i Guds ord, læse Bibelen. Når du står i et dilemma, hvad er sandt? Hold det op mod, hvad Bibelen siger. Hvis du ikke kender Guds ord, bliver du løbet over ende.

Aftenmøde onsdag: Sådan salver Gud dig

Temaet blev taget fra beretningen om Jehu, der bliver salvet til konge over Israel i 2. Kong. 9:1-12, hvor der i vers 2-3 står: ”…gå hen og få ham til at stå op fra sine fæller og før ham ind i det inderste kammer; tag så olieflasken og gyd olie ud over hans hoved med de ord: Så siger Herren: Jeg salver dig til konge over Israel!

Ingen konference, ingen håndspålæggelse, ingen forbøn kan erstatte den salvelse, du får i det inderste rum, i dit lønkammer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din far, som er i det skjulte. Dér vil Gud salve dig og åbenbare sine planer for dit liv. I det inderste rum, i dit lønkammer vil Gud tale til dig.
Intet kan erstatte dette liv med Gud i det skjulte. Det kan ikke fås på konferencer, til forbøn eller håndspålæggelse, kun dér, hvor du trækker dig tilbage for at bede, for at søge Herren.

Åben ledersamling torsdag eftermiddag: Det er Gud, der bygger

– Vi er alle kaldet til at være ledere. En efterfølger af Jesus er samtidig en leder, et forbillede for andre. Dine opgaver vil langt overstige det, du kan i egen kraft, derfor har du brug for tro og for Gud.

Men du skal lede ud fra fred, dvs. det er ikke dig, der bygger kirken. Jesus sagde: ”Jeg vil bygge min kirke”.
Når du ved, at det er Jesus, der bygger kirken, bygger du i tro til ham.

Når du glemmer, hvem der står bag, og du tror, at det er dig, der opbygger menigheden, så bliver du stresset, for opgaven er langt større, end du magter. Og når du bliver stresset, mister du den dimension af troen, at det er Herren, der bygger gennem dig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Aftenmøde torsdag: Sig tak!

Med udgangspunkt i beretningen om de 5 brød og 2 fisk, en oversættelse har 2 ”små” fisk, talte Banning om vigtigheden af at sige tak.

Vi bliver så let distraheret. At sige tak er en modvægt mod det.

Fordi Gud er alle gode gavers giver, kan vi rette vores taknemmelighed mod ham. Derved bliver vi ”låst fast” på Gud i hverdagen, når vi husker at sige tak. Samtidig ser vi, hvad vi har i hænderne!
Da Jesus skulle mætte de 5.000 (måske 20.000 i alt) i ørkenen og beder disciplene om at skaffe mad, siger Andreas: Her er 5 brød og 2 (små) fisk, men hvad er det til så mange?

Ofte ser vi ikke de ”små” fisk, det er jo ikke noget. ”Hun spiller meget bedre klaver end mig”, eller, ”jeg er for ung, jeg gik ud af 7. klasse”.

Når vi siger tak, får vi øje på vores ”små” talenter, evner, gaver. 2 ”små” fisk var med til at mætte 5.000 foruden kvinder og børn!

4 af Banning Liebscher’s taler ligger på www.staevne.dk