Bed for Danmarks kommende præster

Af Daniel Martin Lanting

De fleste af de ca. 50 nye teologistuderende på Aarhus Universitet i år har selv valgt netop denne uddannelse. Mange af dem bliver præster. Men hvordan er det lige med troen?

Holdet startede officielt d. 1 september på Aarhus Universitet, nøjagtig 500 år efter Luthers reformation. Undervisning i bla. græsk og teologi-historie er i fuld sving på universitetet efter endt introduktionsuge (rusuge), hvor de studerende fik rig mulighed for at lære hinanden og selve uddannelsespladsen at kende.

Rusugen startede ud med en forelæsning af afdelingsleder Ulrik Nissen, som fortalte, at det ikke kun er pga. reformations-året, at det nye teologi-hold er noget særligt. Det er nemlig også, fordi årgangen i år, i højere grad end de tidligere år, består af mennesker, der har valgt teologi som deres 1. prioritet.

Ud over Ulrik Nissens foredrag var der foredrag om bl.a. bibeloversættelse, der var festlige og hyggelige lege, og der var generelt en god stemning, hvilket nok også er meget vigtigt, når de nye studerende ser frem til at færdes på Aarhus Universitet de næste 6 år.

I år har Menighedsfakultetet (MF) optaget 17 teologistuderende. Statistikken siger, at 80% af alle dem, der har læst teologi på universitet bliver præster, og jeg gætter på, at det tal er det samme på MF, hvis ikke højere end det.

Det er mennesker, som vil overtage præsteembederne i både folkekirkerne og frikirkerne rundt omkring i landet. Det leder så til den egentlige grund for klummen her, nemlig et inderligt ønske om, at I som læsere af Udfordringen, og generelt alle kristne i Danmark, må bede for de mennesker, der studerer teologi nu. Og det er ikke kun på universitetet, men også på MF.

Bed om, at Gud må udruste og opruste Danmarks kommende præster og teologer til hans tjeneste, til at fortælle mennesker om nåden og frelsen i Jesus, til at fortælle mennesker om Guds ord og til at holde Guds ord helligt som præster.

For hvis der er en sætning, teologistuderende hører rigtig meget lige for tiden, så er det sætningen:
”Det er godt, du læser teologi, Danmark har sådan brug for præster lige nu”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og det er måske virkelig sandt, og hvis det er sandt, er der bare brug for endnu mere bøn! Husk de teologistuderende og Danmarks fremtidige præster og teologer!

Det er præsterne, der skal lede menighederne i Danmark igennem tidens strømninger, både sunde og usunde, og det er præsterne i kirken, der i sidste ende har fået den kæmpe store opgave at lede menigheden ”sikkert i havn”, eller med andre ord:

Det er præsternes fornemste opgave at fortælle mennesker om Jesu frelsende gerning, at lede mennesker ind i den alt-forvandlende og helt igennem nådige relation til Jesus. Derfor har vi brug for bøn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: