Bli’r vi bortrykket d. 23.?

En tegning viser stjernetegnet Jomfruen, ”klædt i solen og med månen under fødderne,” og med 12 stjerner omkring sit hoved i Løvens tegn.

Lørdag den 23. september vil solen være i stjernebilledet Jomfruen og månen nær Jomfruens fødder. Også planeten Jupiter vil være i Jomfruens tegn, mens planeterne Venus, Mars og Mercury vil være over og til højre for Jomfruen i stjernebilledet Løven.

Dette ”tegn i sol og måne” har fået nogle til at tænke på Johs. Åbenbaring kap. 12, der netop beskriver et lignende billede:
”Et stort tegn kom til syne på himlen. Det var en kvinde, der strålede som solen og stod med fødderne på månen. På hovedet havde hun en sejrskrans med 12 stjerner på.”
Er dette et af de ”tegn i sol og måne”, som Jesus omtaler skal ske før hans genkomst?

Jesus siger: ”Og der skal ske tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene gribes af angst, rådvilde over havets og brændingens brusen. Mennesker skal gå til af skræk og af frygt for det, der kommer over verden, for himlens kræfter skal rystes. Og da skal de se Menneskesønnen komme i en sky med magt og megen herlighed.” (Lukas 21,25)

En del kristne har allerede gættet på, at tegnet kunne hentyde til bortrykkelsen. Ikke mindst i USA, hvor man den 21. august oplevede en solformørkelse bevæge sig tværs over Amerika.

Andre mere konservative kristne (Creation.com) argumenterer med, at tegnet ikke er så ualmindeligt endda:
Solen står i Jomfruens tegn en måned om året, eftersom Jomfruen er et af de 12 stjernetegn.
Månen står også ved ”Jomfruens fødder” en gang om måneden, og derfor vil der være et sammenfald 1-2 dage året.

Men hvad så med kronen om hendes hoved af ​​12 ”stjerner”?
Jo, der er tre planeter og ni fixstjerner omkring jomfruens hoved. Faktisk er der mange flere, men disse er de mest synlige.

At planeten Jupiter er i centrum af Jomfruens tegn sker ca. hvert 11.-12. år, siger creation.com.

Men at så mange himmellegemer er linet op på den samme måde, som er nævnt i Åbenbaringen 12, er alligevel meget usædvanligt. Nej, påstår det konservative Answers in Genesis, det skete også i 1827, 1483, 1293 og 1056. De fortæller ikke, at det faktisk også skete, da Jesus blev født ca. år 2.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jomfruens barn

Tegnet i Åbenbaringen 12 synes at hentyde til Maria, jomfruen, der blev med barn. Da hun blev gravid med Jesus, viste Betlehemsstjernen sig flere gange, så de vise stjernetydere fra Østen på den måde fandt frem til Jerusalem og Betlehem.

Som man kan læse i min bog Jesus i stjernerne var Betlehemsstjernen formentlig en konjunktion af planeterne Jupiter (kendt som kongernes konge) og Venus (modergudinden) samt kongestjernen Regulus ca. år 2.

Åben. 12 fortæller om Dragen (Satan), der forsøger at sluge hendes barn, men som bliver nedstyrtet til jorden sammen med 1/3 af stjernerne (faldne engle).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Spørgsmålet er, om tegnet også fortæller om bortrykkelsen og Jesu genkomst som Messias.

Det er svært at sige – før den 23. september, men som Gary Ray fra det kristne medie Unsealed siger til Washington Post: ”Vi tror, det er Gud, der signalerer til os, at han er i færd med at tage sit næste skridt.”

Og tilmed begynder det jødiske nytår med trompetfesten Rosh Hashanah dagen før – den 21.-22. september. Og netop i år afslutter det jubilæumsåret 5777.

Så der er megen symbolik.


Artiklen fortsætter efter annoncen: