Dansk lovsang af høj kvalitet

Kristen lovsangsmusik er en genre, som har et meget universelt udtryk, uanset hvilket land eller verdensdel, det kommer fra. Derfor burde der, efter min mening, også være en relativ høj kvalitetsgrænse, som bands skal leve op til for at være et lyt værd.

Er der så noget specielt over denne udgivelse, som kommer til os fra Å-Festival Lovsang? Det vil helt komme an på dine kriterier for, hvad der er specielt. Jeg finder, som en der dykker meget rundt i den amerikanske kristne musikscene, at det faktisk er lidt forfriskende at høre disse toner med et dansk twist.

Det er altid dejligt med et lovsangsalbum, hvor produktionen ikke er helt så overdrevent grandios, som jeg tit finder den på mange af de store internationale gruppers udgivelser. Samtidigt er instrumentationen fint tilbagelænet og meditativ det meste af tiden, hviket jeg mener passer et lovsangsalbum meget godt.

Både instrumenterne og de meget passionerede mande- og kvindestemmer på albummet kommer dog fint op i toneregisteret, når de følelsesmæssige klimakser i sangene skal nås. Dette klarer Å-Festivals Lovsangsband lige så perfekt som mange af deres internationale ligemænd.

Hvis du savner at få en oplevelse, som Hillsong eller Jesus Culture normalt leverer, men på et lidt mere dansk niveau, så er dette album nok et af dette års stærkeste muligheder. Smukke stemmer, ganske velproduceret instrumentation og nogle sange, man let kan få til at hænge i ørerne, længe efter man har slukket for anlægget.
Joey Lønsmann Jensen