DR lover nyt P1-program om troserfaringer

Kulturdirektør Tine Smedegaard. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Til nytår lukker P1 for programmet ’Mennesker og Tro’ med Anders Laugesen. Kulturdirektør i DR Tine Smedegaard vil afløse det populære P1-program med et nyt program om personlige erfaringer med tro og åndelighed.

Om det nye program skriver Tine Smedegaard i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad:

– Det vil have særligt øje for den kristne troserfaring. Programmet vil være båret af en engageret, vidende og velfunderet vært, der stiller kvalificerede spørgsmål til de medvirkende. Det nye program, som stadig er under udvikling, vil erstatte ’Mennesker og tro’, og det vil i øvrigt være dobbelt så langt.

P1 sigter på at nå bredere ud og gøre stoffet tilgængeligt og relevant for flere.

Desuden fortæller kulturdirektøren, at P1 senere i år har premiere på en ny serie i otte afsnit, der handler om kristendommen i dag.