God begyndelse på ’Herrens Veje’

Søndag den 24. september var der premiere på DR’s nye dramaserie Herrens Veje, der handler om en dansk præstefamilie anno 2017.

Og hvordan bliver tro og kirke så fremstillet i den nye serie? Det var der nok mange, der var spændte på at se, og efter det første afsnit har flere udtrykt tilfredshed med fremstillingen.

Bl.a. skriver præst i Sankt Hans Kirke, Odense, Peter Østergaard Jacobsen på Facebook:

”God begyndelse på serien Herrens Veje. Respektfuld behandling af kirken og et oplæg til at tale om det, der virkelig betyder noget. Desuden et billede af, at det største budskab bliver båret frem af skrøbelige mennesker”.

Arne Pedersen, kommunikationssekretær i Israelsmissionen, er enig og skriver i et blogindlæg på pastorplys.dk bl.a.:

”For mig at se gør Adam Price et ærligt forsøg på at iklæde kirkeligheden og Bibelens temaer om skabelse, fald, synd og håb en postmoderne form, og hvis vi omfavner den, kan det være, serien kan hjælpe os til at give sprog til os selv og mennesker omkring os, for det Gud vil med os, det han længes efter og drømmer om: At vi må vide os elsket af ham, at han længes efter at være sammen med os, og at han inviterer os ind i fællesskab med sig for at leve et liv, som er så meget bedre…”

Også præst i Odense Bykirke Gideon Jakobsen udtykker tilfredshed på Facebook:

”Er positivt overrasket over DRs nye serie ’Herrens veje’. Dejligt, at DR tør tage et emne op som tro, og forhåbentlig kan det sætte tanker og snakke igang blandt os danskere.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Næste afsnit af ’Herrens Veje’ sendes på DR 1 søndag 1.10 kl. 20.00. Fik man ikke set første afsnit, genudsendes det samme dag kl. 18.55 på DR K.