DRs nye dramaserie vil italesætte tro, tvivl og religion

Lars Mikkelsen har rollen som provst Johannes Krogh.
Foto: Tine Harden

’Herrens veje’ er en dramaserie om en moderne præstefamilie anno 2017.

Søndag den 24. september har dramaserien ’Herrens Veje’ premiere på DR 1. Allerede i sommeren 2016 blev det offentliggjort, at DR var i gang med at producere serien, der skal gøre det nemmere for danskerne at tale om tro.

– I Danmark er samtalen om den personlige tro ofte tabubelagt. Det er denne series standpunkt, at spørgsmål om tro, tvivl og religion må og skal kunne diskuteres. Det er vores ønske, at vi med denne dramaserie om en præstefamilie anno 2017 kan sætte gang i samtaler på kryds og tværs mellem mennesker om, hvad tro betyder for den enkelte. Hvornår tror vi eller tvivler? Og hvad betyder troen for vores samfund? siger producent Camilla Hammerich.

’Herrens veje’ tager udgangspunkt i en præstefamilie i den danske folkekirke: Familien Krogh består af provsten Johannes (Lars Mikkelsen), som er gift med gymnasielæreren Elisabeth (Ann Eleonora Jørgensen) – sammen har de to sønner, Christian (Simon Sears) og August (Morten Hee Andersen).

Historien er inspireret af Bibelens fortælling om Kain og Abel. Det er hovedforfatter Adam Price der fik idéen til serien, som ifølge Price behandler begrebet tro meget bredt, og forfatterholdet repræsenterer da også vidt forskellige ”troende”:

– Også i forfatterrummet har det vist sig, at vi er meget forskellige, når det kommer til spørgsmålet om tro. En kristen, en agnostiker, en ateist og en frafalden præstesøn har indtil videre arbejdet på at skrive serien. Det har mildt sagt ikke været kedeligt, fortæller Adam Price ved DRs lancereing af serien.

Første afsnit af ’Herrens Veje’ kommer søndag 24. september klokken 20.00.

Anden sæson af ’Herrens Veje’ kommer på DR1 i efteråret 2018 i 10 yderligere afsnit.


Artiklen fortsætter efter annoncen: