’Harvey kan lære os tre ting’

Max Lucado har skrevet næsten 100 kristne bøger og har flere gange været på New York Times’ bestseller-liste. Han er også aktiv som forkynder og sjælesørger på nettet.

Pastor og forfatter Max Lucado peger på tre ting, som kristne kan lære af katastrofer som orkanen Harvey, skriver The Christian Post.

Max Lucado, som selv bor i det orkanramte San Antonio i Texas, har skrevet om Harvey på sin blog.

Ting er mindst vigtige

”Når du har lyttet til de evakuerede og overlevende, har du så lagt mærke til deres ord? Ikke en af dem beklager at have mistet et plasma TV eller en oversvømmet bil. Ingen løber igennem gaderne, mens de råber: ”Jeg mangler min batteriboremaskine” eller ”Mine golfkøller er skyllet væk”.

Hvis folk sørger, handler det om mennesker, som de har mistet. Hvis de jubler, er det for mennesker, som er blevet fundet”.

Det er nemlig under tragedier som dem, der skyldes orkanen Harvey, at folk bliver klar over, hvad der virkelig betyder noget.
”Ting varer ikke ved. Men det gør menneskelige relationer, understreger Max Lucado.

Folk hjælper hinanden

”Vi har set og ser stadig, at mennesker kommer sammen og hjælper hinaden. Redningsbådene diskriminerer ikke efter folks hudfarve. Redderne har ikke spurgt de nødlidende, om de var Republikanere eller Demokrater. Helikopter-hjælpen blev ikke kun givet til de rige eller veluddannede. Folk stod sammen for at hjælpe hinanden. Så for det andet kan vi lære, at vi står sammen i det her, skriver Lucado.

Den nye verden er på vej

”Denne verden fungerer ikke, men det vil den kommende.

Det er ikke op til mig at forkynde, hvornår Herren vil vende tilbage. Men vi ved, at det vil være begyndelsen for helt nye ting.
Der vil ske ulykker og katastrofer, før den nye verden bliver født. I mellemtiden skal vi gøre, som de siger til fødselsforberedelser: tage dybe indåndinger og holde en, man elsker, i hånden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lyt til Harveys lære: Lad stormen minde dig om værdien af relationer, mennesker og især løftet om himlen”, understreger Max Lucado.