Kristne fra Bhutan besøger Danmark

Den kristne gruppe fra Himalayriget Bhutan er her fotograferet sammen med Ingelis og Sven Hagen Jensen, som er præstepar i Adventistkirken i Viborg.
Foto: Riteish Gurung

Kristne fra den lille Himalaya-stat Bhutan besøger Viborg og fortæller om forholdene i deres hjemland.

Bhutan er lidt mindre end Danmark og ligger nord for Indien ved Himalayabjergene. Befolkningen er hovedsagelig buddhister, men har religionsfrihed for de få kristne, der lever der.
Ganga Gurung, som ejer et turistbureau i hovedstaden Timpu, har gennem kontakter i Viborg fået arrangeret en tur til Danmark og Holland for hende selv og præsten Bhuwani Raj.

Ved et af deres første møder bad de om, at måtte benytte Adventistkirken i Viborg til en sammenkomst for bhutanesere bosiddende Nord-og Midtjylland. Ganga var imponeret over, at vi som frikirker har vores egne kirkebygninger. I Bhutan må de samles i hjemmene eller små lejede lokaler.

50 bhutanesere kom

Lørdag eftermiddag den 9. september mødte 50-60 bhutanesere op for at lytte til gæsterne fra Bhutan. Det var en god blanding af buddhister og kristne, og nogle få hinduer.
Bhuwani slog straks tonen an ved at spille på keyboardet og lede nogle kristne sange.

Ganga fortalte lidt om sin egen kristne omvendelse og forholdene for kristne i Bhutan.

Selvom der officielt er religionsfrihed i landet, kan indstillingen i lokalbefolkningen i visse områder gøre det meget vanskeligt, endog farligt at udøve sin tro. Da det heller ikke er tilladt at hverve proselytter, går man meget forsigtigt til værks med at dele sin tro.

Stærk forkyndelse

Da Bhuwani tog over for at forkynde Guds ord, var al forsigtighed lagt til side, især da han forstod, at der var adskillige ikke-kristne i forsamlingen.
Han forkyndte på nepalesisk (som tales i Bhutan) og oversatte lidt til engelsk ind imellem; men som prædikenen skred frem og entusiasmen greb ham og volumen steg, kneb det lidt med at få den engelske del med.

– Men vi, som ikke forstår nepalesisk, kunne dog få så meget ud af det, at forsamlingen forstod budskabet og fulgte ivrigt med. Klapsalver og halleluja-råb var en tydelig tilkendegivelse af, at ordet blev modtaget, fortæller pastor Sven Hagen Jensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ved slutningen af programmet blev der serveret et varmt og stærkt krydret måltid efter bhutanesisk skik – og dansk kage.

– For mig og min kone, Ingelis, var det en glæde at gense adskillige af dem, vi har mødt ved andre kristne sammenkomster, siger Sven Hagen Jensen, som er præst i Adventistkirken i Viborg.

Tanken er, at de to fra Bhutan skal opholde sig i Europa ca. en måned og vil besøge andre kirker i Danmark. Bhuwani Raj, som kommer fra en buddhist-baggrund, betragter sig som fælleskirkelig forkynder.
SHJ/Henri


Artiklen fortsætter efter annoncen: