Mette-Marit åbnede ’VM i gadefodbold’

Kronprinsesse Mette-Marit bød velkommen og sparkede turneringen i gang.

Frelsens Hær i Norge er lige nu vært for ”Homeless World Cup”.

– Det er en ære at byde spillere fra 50 forskellige lande velkommen til Oslo og Norge, sagde kronprinsesse Mette-Marit, før hun åbnede Homeless World Cup med et velplaceret mål.

Homeless World Cup, eller VM i gadefodbold, arrangeres i år for 15. gang og foregår i Norge fra 28. august til 6. september. Turneringen samler hjemløse fra forskellige lande.

I år samler cuppen over 500 spillere fra 54 nationer. Nogle af deltagerne har en fortid med misbrug, nogle sover på gaden og andre har kun et skur med bliktag som ly for vejr og vind.

Formålet er, at de alle mødes på fodboldbanen uden fordomme og knytter venskaber for livet. Samtidig er håbet, at fodbold bliver et værktøj til positiv udvikling og vækst i spillernes liv.

Parade gennem Oslo

Før den officielle åbning gik alle holdene i optog fra Oslo S til Rådhusplassen, hvor alle de omkring 450 kampe bliver spillet.

Der var god stemning, flag, musik og dans, da holdene marchede gennem gaderne anført af tre politiheste samt Forsvarets Stabsmusikk.
Over 300 frivillige fra flere lande hjælper med afviklingen af gadefodboldcuppen.

Den første Homeless World Cup foregik i Graz i Østrig i 2003. Siden 2008 har der også været kvindehold med, og i år deltager 48 herrehold og 24 kvindehold.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kampene spilles i 2 omgange a’ 7 minutter afbrudt af et minuts pause. Spillerne må kun deltage i Homeless World Cup én gang.

Ombold fra Danmark

Også Danmark er repræsenteret i år med hold udvalgt og trænet af NGO’en OMBOLD, som arbejder i ni danske byer.
KPK/Bodil