MF’ere starter kirkehøjskole i Sydjylland

Undervisning ved både en præst og en professor kan give mange det, de efterspørger, mener sognepræst Jørgen Jørgensen.

Både lokale præster og lærere fra Menighedsfakultetet vil undervise.

– Mange kirkegængere længes efter fordybelse i troen og en undervisning, der når videre end en prædiken.

Det siger initiativtageren til den nye kirkehøjskole, Jørgen Jørgensen, der er formand for MF og sognepræst i Aabenraa.

Ønsker fordybelse

Medierne tegner et billede af, at mange danskere bliver fremmegjorte over for troen og melder sig ud af folkekirken. Men der findes også en modsat trend.

Alpha-kurser landet over samler mange danskere til en elementær indføring i kristendom. Og nogle ønsker større fordybelse og en grundigere undervisning, end de normalt kan få til gudstjenester og i de gængse kirkelige tilbud. Disse grupper får nu et helt nyt undervisningstilbud i Syd- og Sønderjylland.

En præst og en MF-lærer

Med ’Kirkehøjskole i Sønderjylland’ vil Menighedsfakultetet sammen med fem lokale sognepræster tilbyde en grundig undervisning i tro og teologi. Kirkehøjskolen forløber over fem fredage i vinterhalvåret 2017-2018.

Hver gang vil både en lokal præst samt en underviser fra MF give to lektioner på højt fagligt niveau. Blandt emnerne er: ’Menigheden i Ny Testamente’, ’Et gaveorienteret liv’, ’Troen på Gud Fader, Søn og Helligånd’, ’1. Mosebog kapitel 1-11: myter eller historie?’ og ’Apologetik: at forsvare troen med rationelle argumenter’.

Folk længes efter mere

– Jeg oplever som sognepræst i Aabenraa hos mange kirkegængere en længsel efter fordybelse i troens verden og efter en undervisning, der går videre, end vi kan nå i en gudstjenesteprædiken. Derfor ligger det lige til højrebenet at koble kompetente undervisere fra Menighedsfakultetet sammen med erfarne præster, der har en god føling med, hvor folk er i livet, siger Jørgen Jørgensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Første højskoledag, den 27. oktober, foregår i Hjordkær. Emnerne ’Det kristne liv’ og ’Diakoni’ behandles af lektor Jeppe Bach Nikolajsen og sognepræst Heine Holmgaard.