Pakistan: Kristen teenager dræbt af muslimske klassekammerater

Den 17-årige Sharoon Masih blev udsat for mobning og vold med døden til følge på grund af sin kristne tro, skriver The Christian Post.

The British Pakistani Christian Association (BPCA) rapporterer om sagen: ”Den første dag blev Sharoon slået og fik besked om at stå uden for klassen hele dagen, fordi han ikke havde skoleuniform på. Hans forældre oplyser, at han ikke havde uniform på, fordi de ganske enkelt ikke havde råd til at købe en.”

Sharoon blev også kaldt en ”beskidt kristen”, en ”dæmon” og en ”chura”, som er en nedsættende betegnelse for kristne i Pakistan. Hans klassekammerater tillod ham heller ikke at drikke vand, mens han var på skolen. En dag slog kammeraterne ham så voldsomt, at han mistede bevidstheden og senere døde.

”Ingen af de ansatte på skolen fik Sharoon på hospitalet, men nogle elever hentede senere hans døde krop”, hedder det i rapporten fra BPCA.

I New South Wales i Australien vil man holde et fakkeltog til minde om Sharoon. Samtidig skal fakkeltoget skabe opmærksomhed om forfølgelsen af kristne i Pakistan.