Peter Smith har arbejdet i 20 år med hjælpearbejde i Mission Øst

Peter Drummond Smith leder Mission Østs operationelle afdeling i Bruxelles. Det er hjælpen til de mest sårbare og udsatte mennesker, der driver ham. Her uddeler han presenninger, som giver husly til jordskælvsramte nepalesere.

Engelske Peter Drummond Smith har stået last og brast med Mission Øst i 20 år. Han startede som frivillig nødhjælps-uddeler og blev derefter landsleder i Armenien. I dag leder han hjælpeorganisationens operationelle afdeling på Mission Østs kontor i Bruxelles.

Peter Drummond Smith leder Mission Østs nød- og udviklingshjælp i otte lande ud fra hjælpeorganisationens operationelle afdeling i Bruxelles. Han er uddannet kemiingeniør og arbejdede med international handel, inden han startede sin egen møbelvirksomhed.

Med et stærkt ønske om at hjælpe mennesker i nød meldte han sig som frivillig ved Mission Østs fødevare-uddelinger i Armenien i vinteren 1996. Kort efter spurgte generalsekretær Kim Hartzner, om han ikke ville med på holdet mere permanent. Og i sensommeren 2017 flyttede Peter Drummond Smith med sin familie til Armenien for at lede Mission Østs arbejde i landet.

– De år var Mission Østs cowboytid! Sovjetunionen var lige kollapset, og det var helt nyt at arbejde i det miljø. Læringskurven var meget stejl i mine første år i Mission Øst, fortæller han.

Nu har Peter Drummond Smith arbejdet med administration og ledelse i Mission Øst i 20 år, men det er stadig hjælpen til de mest sårbare og udsatte mennesker, der driver ham:
– Når jeg om vinteren cykler fra mit varme hjem til mit varme kontor i den kolde blæst, tænker jeg: Det er jo ingenting i forhold til de irakere, der må leve næsten uden ly i vinterkulden 24 timer i døgnet!

Mission Øst uddeler mad og andre basale fornødenheder i Mosul, Kirkuk og Sinjar og driver seks centre, hvor børn og unge kan komme sig efter krigen, lære skolefag og forberede sig på en uddannelse. Ud over Irak arbejder Mission Øst i Afghanistan, Armenien, Myanmar, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan.

Hjælpeorganisationen startede i Danmark for 25 år siden og drives i dag som en international hjælpeorganisation med kontorer i København, Berlin og Bruxelles.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: