Band fortæller Bob Dylans kristne historie og spiller hans sange i kirken

Thomas Ubbesen og Michael Christophersen i spidsen for Band Dylan, som desuden består af Bjarne Hansen, bas, Stefan Borum, keyboards, og Keld Holse, trommer – et band, der sammen præsenterer nerven i Bob Dylans liv og musik.

Rock-forestilling om den verdenskendte sanger Bob Dylans møde med Jesus.

Når BandDylan gæster Karlslunde Strandkirke 22. oktober, sker det med Bob Dylans musik for fuld udblæsning.

Showet giver en tæt fornemmelse af, hvem den sky protestsanger er, og ikke mindst hvordan hans måske bedste musik lyder.
Selv om Bob Dylan endda udeblev, da han tidligere på året skulle have overrakt sin Nobelpris i litteratur i Stockholm, bliver billetterne til hans koncerter stadig revet væk på sekunder.
Men nu er chancen der for at komme mere ind under huden på tidernes måske største protestsanger. BandDylan kommer nemlig til Karlslunde Strandkirke med et kvalificeret, rutineret, oplagt og svingende bud på, hvad Bob Dylan også rummer, lover arrangørerne.

Dramatisk historie

Der er tale om en forestilling snarere end kun en koncert, hvor journalist, forfatter og dylanolog Thomas Ubbesen fortæller den dramatiske historie om Dylans møde med religionen, Bibelen og til sidst Jesus selv – akkompagneret af bandets udlægning af en perlerække af hans smukkeste, mest smertemættede og selvransagende sange.
Under showet tager BandDylan tilhørerne med på “a walk down memory lane” i form af numre helt fra den unge Bob Dylans tid i 60’ernes New York, over det næste årti med nærmest gudelignende status blandt millioner af unge, frem til hans eksplosive kollision med det guddommelige, da han omkring 1979 billedligt talt blev ramt af det guddommelige lyn på scenen og øjeblikket efter kom til sig selv som genfødt kristen.
– Dén oplevelse kostede ham millioner af fans – fra den ene dag til den anden – og hans udgivelser fra perioden blev inderligt forhadt og hånet af mange af datidens sen-hippier og den politisk bevidste ungdom. Også af os i bandet, siger forsanger Michael Christophersen.
– Men Bob Dylan var på mange måder allerbedst, da folk syntes, han var allerværst! siger forsanger Michael Christophersen.
Han mener, at de tre albums fra perioden rummer sange af ubeskrivelig skønhed, smerte og menneskelig afmagt.
– Så når Bob Dylan i et af numrene fortvivlet synger “What good am I”, er vores svar i bandet: “You were better than ever, Bob!”

Gratis show

Dermed byder showet på en aften med stærk rock-musik med en række af Dylans mest elskede numre – og nogle af de mest forhadte. Og endelig byder den på historien om Bob Dylan og et stærkt og bevægende bud på, hvorfor Dylan i dag fortsat står som en musikalsk og litterær vismand langt hævet over tid, rum og flygtig popularitet.
Arrangementet finder sted i Karlslunde Strandkirke, Karlslunde Mosevej 3, søndag 22. oktober kl. 17 og et par timer frem. En sandwich og drikkevarer kan købes i pausen, fortæller Christel Kirk Brubacher fra Karlslunde Strandkirke.
Der er gratis adgang.