Blå Kors julelejr for børn fuldt booket på bare én uge

For andet år i træk holder Blå Kors lejre i julen for børn og unge fra udsatte familier. Der er så stor interesse for initiativet, at alle pladserne på børnelejren er blevet booket med rekordfart. Der er dog stadig pladser på ungelejren.

Der er brug for tilbud til børn og unge fra udsatte familier – også i julen. Derfor valgte Blå Kors i 2016 at oprette to julelejre for børn og unge fra familier med alkohol- og rusmiddelproblemer, fattigdom, psykisk sygdom og andre sociale problemer.

I år blev de 32 pladser på børnelejren booket i løbet af en uge, siger Sandra Trampedach-Junget, som er ferielejrkoordinator:

”Det ser jeg som et udtryk for, at der er rigtig stort behov for, at udsatte børn og unge får et pusterum i julen”, fortæller hun.

En del af børnene, som er tilmeldt årets julelejre, har også tidligere deltaget i en af Blå Kors’ sommerlejre, som bliver afholdt i juni og juli måned hvert år.

Lejre med varme og hygge

Julelejrene foregår mellem jul og nytår, fra den 27. december til 30. december. Lejren for børn foregår i Ans ved Silkeborg, mens lejren for unge er i Hillerød.

På lejrene bliver de tilmeldte børn og unge mødt af frivillige lejrchefer og lejrledere, som gør en stor indsats for at give dem gode oplevelser. Lejren for børn vil blandt andet byde på møde eller gensyn med flere af de elskelige karakterer fra Astrid Lindgrens eventyr som fx Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg.

Der er et stort behov hos børnene, så Blå Kors overvejer at udvide antallet af julelejre, hvis og når man kan sikre standarden. Og det afhænger meget af de dygtige og engagerede frivillige ledere, oplyser Sandra Trampedach-Junget.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er fortsat ledige pladser på lejren for unge i alderen 13-19 år.

Læs mere om julelejrene og tilmelding her: http://lejre.blaakors.dk/ferielejre-for-boern-og-unge/julelejre-2017/om-julelejre