Danskere bakker op om Israel ved Løvhyttefesten i jubelåret

Et udsnit af de danskere, som deltog i Jerusalem-marchen for at fejre Israels genopståen i 1948 og for dets ret til at eksistere indenfor sikre grænser. Foto: Lars Madsen.

Mindst 50.000–60.000 mennesker deltog i Jerusalem-marchen under løvhyttefesten, fortæller israelsk radio.

David Parsons, der er seniortalsmand i Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) siger til Udfordringens korrespondent, at der sammen med de marcherende var i alt op imod 200.000 marcherende og tilskuere, som var ude på gaderne. Det koster nemlig en afgift at deltage i selve marchen, så mange smutter med.
– Vi havde næsten 5.000 deltagere fra hundrede nationer med på marchen. Der var også flere andre kristne grupper. Jeg tror, der var 8.000 til 9.000 kristne, som gik gennem Jerusalems gader, siger han.
Ifølge Parsons var der 188 fra Finland, 144 fra Norge, 45 fra Danmark og 24 fra Sverige med til ICEJs fest. Færøerne stod ikke på listen, men også deres flag vajede under marchen.
– Jerusalem-marchen er en tradition, som går over 60 år tilbage i tiden. I år, hvor vi fejrer genforeningen af byen, er det endnu mere spændende. I løbet af denne højtid har Jerusalem hundrede tusinder besøgende og turister, som nyder det magiske ved byen, dens pragtfulde udseende og vore unikke attraktioner, sagde Jerusalems borgermester Nir Birkat.
Mens det tidligere mest var amerikanere og europæere, kommer der nu stadig flere fra Asien og Afrika.

Læs reportagen “Over 8.000 kristne deltog i Jerusalem-marchen”