Dreng med svær autisme får himmelske åbenbaringer

Som to-årig udvikler Josiah pludselig svær autisme og lukker af for al kommunikation. Fem år senere begynder han lige så uventet at skrive lange sætninger om Gud på sin Ipad.

Joe og Tahni Cullen mister fodfæste i livet, da deres to-årige søn Josiah pludselig mister sin evne til at tale, lege og socialisere. Diagnosen får deres verden til at styrte sammen: Autisme i svær grad.

Forældreparret gennemgår overvældende følelsesmæssige og økonomiske kvaler, mens deres fremtidsdrømme for Josiah styrter i grus. De kastes ud i en lang kamp for at nå ind til deres søn og genvinde hans evne til at kommunikere – tilsyneladende uden resultat.

Men da Josiah er fem, oplever de en form for gennembrud med metoden Rapid Prompting Method. Josiah begynder at kunne besvare spørgsmål ved fysisk at vælge én af to valgmuligheder. Han lærer også at stave enkle ord via en ipad.

Himmelske åbenbaringer

Lige før han fylder syv, sker det utænkelige: Han skriver pludselig en hel sætning: ”Gud er en god gavegiver”. Tahni tør næsten ikke tro sine egen øjne, da Josiah fortsætter med at skrive om den evige Jehovah. På spørgsmålet om hvor han ved det fra, skriver han, at ’Auntie’ fik en engel til at sig det til ham.

Tante Auntie døde, da Tahni var 15, og Tahni har heller ingen erindring om, at de har talt om hende i Josiahs nærhed. Hun forstår, at drengen har haft et åndeligt møde.

Dette bliver starten på den ene fantastiske sætning efter den anden fra Josiahs hånd. Han kommunikerer om dybe bibelske sandheder og himlens virkelighed, som han oplever igen og igen. Han modtager også ord til helt fremmede mennesker som taler lige ind i deres situation. Nogle af hans tanker er noget abstrakte og kan være lidt svære at gribe, men alle vidner de om et overvældende indre liv bag autismens fængselsmure. Mure, som Josiah er smertelig bevidst om at være fanget bag.

Bogen er en mors fortælling, og vi følger Tahnis tanker, følelser og ikke mindst trosudvikling i denne fantastiske historie. Det er en velskrevet og inderlig fortælling, som man hurtigt fanges af.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv om Josiahs åbenbaringer vender op og ned på familiens liv, må de dog stadig forholde sig til, at deres søn har autisme med alt hvad det indebærer af udfordringer i det daglige liv.

Ikke helbredt

Familien må også forholde sig til det faktum, at Josiah ikke bliver helbredt (endnu), på trods af det ene himmelske møde efter det andet. Men de har fået en helt ny vished om, at Himlen er virkelig, og at Jesus er med dem hver eneste dag.

Josiah udtrykker på et tidspunkt selv et ønske om at dele sine oplevelser med andre, og det bliver til Facebook-siden Josiahs Fire (På dansk – Josiahs flamme). Her seks år efter den første sætning kan man stadig følge med i Josiahs liv og lade sig opmuntre og inspirere af hans ord.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udover at det er en fantastisk fortælling, så det bogens bedste kvalitet, at den fylder dig med himmelsk håb og forventning, og en fornyet begejstring over at høre Jesus til. Kunne du lide ’Himlen findes virkelig’ af Todd Buurpo, vil denne bog slå benene væk under dig.

Tahni Cullen: Josiahs Flamme
293 sider • 199,95 kr.
Forlaget Scandinavia