”Hvad er din skat?”

Tre ungdomsledere på scenen under Brigther. Fra venstre: Rasmus Mortensen, Karoline Kurtzmann og Jakob Lundager.

Den tværkirkelige ungdomskonference Brigther samlede godt 200 deltagere, som blev opmuntret og udfordret til at få styr på prioriteringerne.

I efterårsferien samledes unge mellem 17 og 30 år i Mariager for at være sammen om lovsang, undervisning, sportsaktiviteter, café, og hvad der ellers hører til en ungdomskonference anno 2017. Navnet er Brigther.

Åbningsmødet gik lige til biddet med spørgsmålet ”Hvad er din skat?” Og så var der taget hul på årets tema.

– Temaet ”Hvor din skat er” samlede en ung generation i enhed om Kristus som vores største skat med udgangspunkt i Mattæus, kap. 13, 44. Det var vidunderligt at se unge fra Oase, Pinse, Baptist, Apostolsk m.m. i enhed søge Jesus, fortæller ungdomspræst i Skywalk Jakob Lundager, som også er en del af arbejdsgruppen for Brigther.

– Mange unge fik fornyet deres relation til Jesus, og nogle mødte Jesus for første gang. Alt dette blev krydret med et godt fællesskab omkring fodbold, volley, gode måltider, pauserne og masser af hygge i Brighter caféen. Man fik fornemmelsen af at være en del af noget større, at have et kristent netværk ud over sin egen ungdomsgruppe, siger ungdomspræsten, der allerede glæder sig til at gentage Brigther næste år i uge 42.

Danjál Jørgensen.
Fik ny styrke og livsmod

Danjál Jørgensen kommer i Herning Frikirke og læser EUX i Herning:

– Dette var første gang, jeg var på Brighter. Jeg elskede det! Det var et mødested for vennerne og en rigtig god mulighed for at lære nye mennesker at kende. Jeg kunne godt lide, at det lå her i efterårsferien, hvor man lige har brug for en pause. Også åndeligt. Brighter gav mig ny styrke og livsmod. Det rettede mit fokus væk fra hverdagen og hen mod min virkelige skat. Budskabet om, at Jesus er vores mest essentielle skat, var opløftende. Prædikenerne var motiverende, seminarerne var spændende, og tiden sammen med vennerne var rigtig hyggelig. Alt i alt fik jeg et kick af konferencen – jeg kunne ikke have brugt efterårsferien bedre, fortæller Danjál.

Elisabeth Immersen fra Thisted går på Mariager Højskole og deltog også på Brigther for første gang:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Elisabeth Immersen

– Det var endnu bedre, end jeg havde forventet. Jeg kan virkelig godt lide Brighters koncept med at mødes på tværs af kirkeretninger. Vi fik stor mulighed for at mødes med de unge fra de andre kirker i Thisted, så vi sammen kunne få en dybere relation med Gud og tjene bedre hjemme i vores lokaler kirker. Brighter var også rigtig godt, da det for mig også var et mødested for gamle venner og efterskole-venner, med tid til hygge, sjov og fælleskab.

– Jeg synes, at det var virkelig fedt, at vi var samlet tværkirkeligt som generation om Guds ord på trods af vores forskelligheder. Vi havde virkelig nogle gode møder, med genial lovsang, og Guds nærvær var virkelig stærkt.

– Jeg oplevede igennem prædikerne og seminarerne at blive styrket i en svær tid med sygdom og kroniske smerter og blev påny fyldt op med energi og mod. Jeg fik en dybere forståelse for, at vi kan finde hvile og fred i Gud. At vi under alle forhold må prise og takke ham og tage imod den autoritet, vi har fået til at tale liv ind over vores situation. Jeg vendte hjem opmuntret, motiveret og klar på at fortsætte min vandring med Gud i hverdagen, siger Elisabeth.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tobias Groen, som læser HF og kommer i Års Frikirke, er lige så begejstret:

– Brighter var absolut tiden og pengene værd. Igennem de fire dage Brighter strækker sig over, skabes der, udover et helt unikt fællesskab, et frirum, hvor Gud får plads til at arbejde i ens liv. Dette frirum betyder for mange, at konferencen får skelsættende og afgørende betydning for ens fremtid; således blev det også afgørende for mit liv. Jeg oplevede nemlig, hvordan Jesus åbnede mine øjne for, at han i virkeligheden ikke var Herre i HELE mit liv, selvom jeg troede det. Derfor måtte jeg give Gud den første plads, han mere end fortjener i ikke mindst mit liv.

De lidt over 200 deltagere kom fra 40 forskellige kirker, og konferencens talere kom fra hele 7 forskellige kirkesamfund. På gæsteaftenen torsdag var der 115 ekstra besøgende.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: