Stærkt og ærligt fra McMillan

John Mark McMillan er tilbage med et opfølgende album på succesen med live-albummet ’Live At The Knight’. Og det gør han godt. Det er et spændende album, hvor han ærligt synger om tro og tvivl og livskriser.

McMillan er ærlig omkring sine kampe med Gud og med livet: ’I’ve been chasing God / I’ve been chasing mercury and lightning / And I’ve been pressing hard / I’ve been coming up short
Han har selv udtalt at ”i romersk mythology er kviksølv guden for økonomisk vinding, handel, kommunikation, rejsende, rammer, held, grænser, tricks og tyve. Hvis noget er svært at fange eller lukke ned for, så er det kendt som kviksølvsagtigt eller at være som kviksølv (Mercury). McMillan taler om sine egne kampe og de tomme ting, han har søgt efter. I ’Gods of american succes’ synger han endnu engang om, hvordan vi jagter ”kviksølv”. Nok et billede på det skinnende, som dog kan være dødsensfarligt i for store mængder.

John Mark McMillan har i interviews fortalt, at han har haft svært ved at gøre dette album færdigt, fordi han har haft en troskrise. Han er en ærlig mand, som synger om tingene, som de er, fra hans synspunkt. Dette kommer meget godt til udtryk i nummeret ’Enemy, love’, hvor han blandt andet synger: I don’t trust a fool / I don’t trust myself / I don’t want to bother you
With all of my doubt and regret / Said I wouldn’t bury you / I promise that I’m doing my best / But I think I’m losing my head / Losing my head

Generelt befinder McMillan sig meget mellem tro og tvivl. Mellem sine egne forventninger til livet og sine nuværende omstændigheder. Jeg synes, det er et interessant og godt album, fordi det er ærligt, og det derfor er noget, man kan relatere til. Både musikalsk og lyrisk.