KD-landsmøde: Nu må vi opstille

Landsmødet i Strib strakte sig over to dage og samlede de trofaste, samt nogle nye tilhængere af det kristendemokratiske parti.

På landsmødet i Strib kunne KristenDemokraterne oplyse, at man har 20.109 gyldige underskrifter og forventer at blive godkendt til folketingsvalget.

Det var en stor lettelse for de delegerede på KristenDemokraternes landsmøde i Strib i weekenden, da formanden Stig Grenov kunne offentliggøre, at partiet nu havde samlet nok underskrifter til at kunne opstille til næste folketingsvalg.

Siden sidste folketingsvalg i 2015 har de trofaste aktive i det lille parti samlet underskrifter – og det har ikke været let, som vi omtalte i avisen uge 39. For selv om Indenrigsministeriet nu har indført et nyt elektronisk system, er det ifølge partisekretær Tage Sørensen faktisk blevet sværere.

Partiet mener selv at have indsamlet omkring 45.000 underskrifter, før man nu endelig er nået op på 20.109 gyldige. For at være sikre, fortsætter man dog med at indsamle underskrifter lige indtil ministeriet offentliggør, at partiet er godkendt.

Nye i hovedbestyrelsen

På landsmødet blev følgende valgt til hovedbestyrelsen:
1. Marianne Karlsmose, Vestjylland. Tidl. landsformand.
2. Isabella Arendt, Kbh.
3. Elise Bjørnholt, Aarhus
4. Maria Rosæfontanus,
Fredericia
5. Britta Eckhardt, Hjørring
6. Egon Jakobsen, Næstved
7. Simon lavdal-Pedersen, Fyn
8. Fl. Østergaard, Randers
9. Leif Thyssen, Vestjyll.
10. Jakup Jacobsen, Nordjyll.
11. Lillian Vigtoft-Jessen.
Suppleant: Anne Grete Larsen Amstrup, Esbjerg.

Resolutioner

Der blev vedtaget tre resolutioner. En om bedre minimums-nomeringer i børneinstitutioner. En om at behandle asylansøgere ordentligt. Og en om at sænke afgifterne for el-biler.

Ivrig for de svage

Henrik Thermansen Møller, Fredericia:
– Du er med på landsmøde for første gang. Hvorfor?
– Jeg er med for at lære noget og for at blive bedre til at udbrede den politik, der er brug for.
Jeg er forholdsvis ny i partiet, men meget aktiv.

– Hvad har fået dig til at kaste dig ud i politik?
– Hvis man vil have noget indflydelse på det, der sker i Danmark, så må man også gøre noget. Og jeg synes, at KDs politik er den, der er bedst for Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Du er pludselig blevet spidskandidat i Fredericia kommune. Hvad kæmper du specielt for?
– For de udsatte. For narkomanerne. De ældre. De handikappede.
Jeg møder mange i forbindelse med mit arbejde som taxa-chauffør, hvor jeg kører flex-trafik, fortæller Henrik Thermansen Møller, der tidligere har arbejdet for Lohses Forlag.

Godt, jeg blev født før aborten blev fri

Marianne Kristensen, Ansager, er handikappet med Turner-syndrom:
– Jeg stemmer på Kristendemokraterne, fordi det er det eneste parti, som mener, at menneskelivet er værdifuldt – uanset om man er rask eller syg, om man er stærk eller svag.
Vi mangler et samfund, hvor der er plads til dem, som ikke lige passer ind i systemet.
– Hvor længe har du været med i KD?
– Jeg har været med siden jeg blev omvendt i 1984.

– Hvad skete der med dig i -84?
– Jeg mødte Jesus. Det er en lang historie. Men for at gøre historien kort, så så jeg filmen Jesus af Nazaret i tv. Den gjorde stort indtryk på mig, fordi den viste, hvordan Jesus mødte de forskellige mennesker med kærlighed, åbenhed, inklusion, accept, ny begyndelse og helbredelse…


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han så det enkelte menneske. Og det er min erfaring, at det gør han stadigvæk.

KD bygger jo på det kristne menneskesyn. Og vi tror på, at livet er ukrænkeligt og at alle har værdi uanset, hvem de er, og hvor de er, og hvor de kommer fra. De skal behandles med respekt, åbenhed og accept. Simpelthen!

– Du er selv handikappet?
– Ja, jeg er født med turner-syndrom, som er en kromosomfejl. På grund af det, har jeg ind i mellem mødt fordomme. Folk, der ikke har kunnet se mig, som det menneske, jeg er. Se den kvinde, der er inde bag den lille krop. Se, at der er en intelligent kvinde bag det lidt særprægede udseende.

Det er også en grund til, at jeg er aktiv i KD. For jeg kæmper imod abort og aktiv dødshjælp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For – hvor går grænsen? Nazisterne havde også et eutanasi-program. Og vi skal ikke have noget, der ligner i Danmark.

Jeg er rigtig glad for, at jeg blev født, før aborten den blev fri og der var noget, der hed foster-diagnostik, for ellers er jeg ikke sikker på, at jeg ville have været her, slutter Marianne.

80 år og aktiv

Hans Bjerregaard, Tølløse ved Holbæk, var med sammen med sin hustru Tonny
– Du har været med i KD i mange år…?
– Ja, først var jeg aktiv i Konservative og Venstre, men så lå jeg stille nogle år. Sidst i 90’erne meldte jeg mig ind i Kristendemokraterne og stillede op til byrådsvalget i 2001 i Tølløse, og derefter i Holbæk.

I 2008 gik vores storkredsformand, og så blev jeg formand. Jeg kom med i hovedbestyrelsen i 2008, og jeg har været med til alle landsmøder.

Vi er få medlemmer på Sjælland, men vi er fem i HB.

– Hvorfor holder du ud?
– Ja, nogen skal jo. Jeg bliver 80 år på valgdagen, så den vil jeg tilbringe på kommunekontoret.

– Er du kirkeligt aktiv?
– Ja, jeg er baptist. Og jeg er også med i Den Kristne Radio i Holbæk, hvor jeg laver programmer bl.a. historiske programmer. Vi sender fredag-lørdag-søndag.

Håber på en borgmester

Margarethe Søderstjerna, præstekone fra Lønborg ved Tarm. Har tidligere arbejdet i Nord-Norge
– Hvorfor er du med på landsmøde?
– Jeg er medlem og politisk interesseret. Jeg er med i KDs bestyrelse for Ringkøbing-Skjern kommune.

– Er det ikke lidt meget med to dages landsmøde?
– Nej, vi er en gruppe sammen, og vi møder bekendte og gamle venner fra hele Danmark. Og får nye venner.

– Nu bliver KD opstillingsberettiget til Folketinget…
– Ja, det er godt, men jeg er stadig svensk statsborger og kan kun stemme til kommune- og regionsvalg. Og vi håber meget på at få Kristian Andersen genvalgt – og at han ikke blot fortsætter som viceborgmester, men som borgmester.