Det hvide martyrium i Ringkøbing-Skjern

Af Iben Thranholm Cand. teol. og journalist. Samfundsdebattør.
Iben Thranholm, Cand. teol., journalist og samfundsdebattør

Det tegnede for en gangs skyld rigtigt godt for Kristendemokraterne ved kommunevalget. Kristian Andersen fra Ringkøbing-Skjern blev kommunens største stemmesluger med 3.200 stemmer og har fordoblet partiets antal af mandater til seks. Det betød, at han stod til at blive den nye borgmester. Men på målstregen blev Kristian Andersen kuppet. Hans Østergaard fra Venstre løb med posten til trods for, at partiet er gået tilbage. Det skete fordi Søren Elbæk indgik en aftale med Hans Østergaard, mens Kristian Andersen tog en spisepause fra forhandlingerne. Søren Elbæks begrundelse er i følge TV Midt Vest, at Kristian Andersen ikke vil vie homoseksuelle, fordi det vil skade kommunens branding og trække overskrifter i den national presse. Elbæk siger, at han respekterer Kristian Andersens værdisæt, men “synes bare ikke at han kan være borgmester”

Med denne sag må det nu være krystalklart for alle kristne konservative, at det ikke bare er usædvanligt at have kristne holdninger i Danmark, men at det kan koste job og indflydelse.
Kristian Andersens nej til at at vie homoseksuelle behøvede jo ikke at være noget problem, hvis den gode vilje var til stede. Skulle det ske, at et homoseksuelt par ønskede at blive viet på Ringkøbing Rådhus, så kunne viceborgmesteren træde til.
Elbæks udsagn er et signal til andre borgere om at sådant et værdisæt som Kristian Andersens accepterer vi ikke. Det er tankevækkende at de love, der blev lavet for at ikke at diskriminere en bestemt gruppe, nu betyder diskrimination for en anden gruppe. Det er ikke en god udvikling for demokratiet i Danmark. Og slet ikke når man diskriminerer mod de grundværdier, Danmark er bygget på.

Hvordan skal kristne konservative i Danmark reagere på det hvide martyrium som nu er pålagt Kristian Andersen? Enten kan man vælge at acceptere det, tie stille og rette ind. Det er der desværre mange kristne i Danmark, som ofte gør. Passivitet og konfliktskyhed præger mange kristne miljøer, som har lært at dukke nakken under den militante sekularisme. Eller også kan kristne gøre brug af deres demokratisk ret til at kæmpe imod diskrimination og for at loven skal være lige for alle. Hvis ikke kristne rejser sig og siger stop nu, bliver det kun meget være i fremtiden. Kristne, sæt jer i respekt!