Mellemøstens fordrevne kristne fik ikke hjælp fra FN

– FN har ikke hjulpet de fordrevne kristne til trods for USAs milliardstøtte, siger Mike Pence.

Obama-regeringen gav over en milliard til Mellemøsten gennem FN, men kun lidt er gået til kristne og andre religiøse minoriteter. Det vil vicepræsident Mike Pence nu lave om på.

Vicepræsidenten talte forrige onsdag på et møde for organisationer, der støtter forfulgte kristne.

– FN har alt for ofte undladt at hjælpe de mest udsatte samfund. Og mens pålidelige trosbaserede grupper med dybe rødder i området er mere end villige til at hjælpe, fortsætter FN med at nægte dem den støtte, de beder om, sagde Pence.

Nina Shea, som leder The Center for Religious Freedom, udtalte til den konservative netavis LifeZette. ”Pengene er blevet brugt, men ikke på kristne flygtninge. FN har vist sig at være ekstremt politiserende og uansvarlig og burde være den sidste instans til at forvalte millioner – endda milliarder – af dollars, som skulle hjælpe forfulgte minoriteter på randen af udslettelse.

Trump-regeringen vil nu gå uden om FN og donere fonde direkte til organisationer med base i Mellemøsten.

– USA vil fra i dag arbejde hånd i hånd med trosbaserede organisationer for at hjælpe dem, der forfølges for deres tro. Nu er tiden inde, hvor Amerika vil hjælpe disse mennesker i nødens stund, understregede Pence.

Ifølge Christianity Today er over to tredjedele af de kristne flygtet fra voldsomme forfølgelser i Irak og Syrien siden 2011. Mange af de fordrevne bor stadig under kummerlige forhold, selv om flere nødhjælpsprojekter meldes afsluttede, sagde Pence.

Støtten fra USA skal gå til genopbygning af de ødelagte kristne områder, hvorfra IS nu er fordrevet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Genopbygning er en af de eneste former for økonomisk aktivitet på Nineveh-sletten lige nu. Men hvis man ansætter lokale kristne til arbejdet, regner man med, at de fordrevne kristne vil komme tilbage, siger Nina Shea til Christianity Today.

Pence regner med at besøge Mellemøsten sidst på året. Han udtrykte håb om, at Gud vil gribe ind til gavn for området. ”Jeg har tro på det, fordi jeg er troende”, understreger han.