Bangladesh: Nødhjælp skal afværge kolera i rohingya-lejre

Mission Øst sørger for bedre hygiejne i en overfyldt flygtningelejr i Bangladesh, hvor en kolera-epidemi truer. Frivillige rohingyaer uddannes i sundhed og hygiejne og sendes ud i lejren med oplysning og hjælp til at modvirke diarré.

Over 815.000 rohingyaer er nu flygtet fra Myanmar til Bangladesh. De opholder sig i overfyldte flygtningelejre, hvor de mangler de mest basale fornødenheder og er truet af sygdomme.

– Flygtningene har været ude for lidelser, som man slet ikke kan forestille sig. Det virker, som om alle bærer på en historie om dyb smerte efter helt horrible voldshandlinger, fortæller Kendrah Jespersen fra Mission Øst. Hun er udsendt for blandt andet at koordinere nødhjælpen i Cox Bazar, hvor Mission Østs samarbejder med Medical Teams International (MTI) i Kutupalong-lejren.

Mission Øst støtter MTI’s arbejde med midler fra Udenrigsministeriet og har søsat en privat indsamling for at skaffe yderligere hjælp. Pengene går til at afværge en koleraepidemi i den overfyldte flygtningelejr.