Muslimske ekstremister dræber 48 kristne i Nigeria

Bevæbnede fulani-hyrder og muslimske terrorister dræber kristne i nigerianske landsbyer.

Muslimske fulani-hyrder skød i alle retninger, da de angreb landsbyen Zanwrua om aftenen den 13. oktober, fortæller en overlevende. Angreb mod kristne i Plateau-staten har kostet 48 livet mellem den 8. og den 17. oktober.

– Vi løb alle for livet. Jeg blev ramt, men kuglen strejfede bare min hånd, fortæller den 38-årige Dauda Samuel Kadiya, der er kirkeældste i Zanwruas evangeliske kirke (ECWA) til Morning Star News.

Dauda så fulani-hyrderne storme landsbyen ved 11-tiden om aftenen. Otte huse i landsbyen blev ødelagt under angrebet.

– Alle kristne i landsbyerne her omkring er flygtet, og nogle af kirkerne er blevet ødelagt af angriberne, siger Kadiya.

Agado Aura (62) og hans hustru overlevede angrebet i Zanwrua.

– Min kone og jeg sad foran huset og snakkede ved 11-tiden, da angriberne kom. Vi kunne ikke gå tidligt i seng, for natten før angreb hyrderne vores naboby Tafigana. Pludselig hørte vi skud i den østlige del af byen. Vi løb hen til nogle klipper i nærheden af huset og gemte os, fortæller Agado Aura.

Hyrder og terrorister

De bevæbnede hyrder ankom til huset og begyndte at skyde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– De brød dørene op til vores værelser og satte ild på huset. Så gik de til det næste hus og gjorde det samme. De gik ikke, før de var færdige med at brænde huse af. Jeg så alt det, de gjorde, fra mit gemmested bag klipperne, fortæller Aura.

Andre kristne ledere har fortalt Morning Star News, at bevæbnede hyrder, tilsyneladende sammen med islamistiske terrorister, angreb lokalsamfund nogle få kilometer fra et nigeriansk militært område, The Rukuba Military Cantonment, uden for Jos gennem ni dage.

Passive myndigheder

Moses Tsohu, der er leder af landsbyen Zanwrua og medlem af ECWA, klager over, at angrebene er sket, selv om der er soldater stationeret ved checkpoints på vejen mellem Jos og Miango.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I de sidste par uger er vore folk blevet angrebet af muslimske fulani-hyrder, som samarbejder med bevæbnede terrorister. Det sker dagligt. Hver eneste dag oplever vi invasion, drab af vore folk og ødelæggelse af huse, siger Tsohu.

Ved angrebene mod 13 kristne landsbyer er ni blevet såret og 249 huse ødelagt. Hyrderne har også kidnappet en af de kristne fra landsbyen Rotsu, siger de overlevende.
Hundreder af kristne er nu flygtet til Miango og Jos.

– Vi bliver hele tiden vækket til nyheder om angreb, som bringer tårer, sorg, desperation og frygt, sagde Sunday Abdu fra den kristne Irigwe-stamme under en pressekonference i Abuja.

– Det er tungt at vide, at alt dette er sket til trods for, at sikkerhedsfolkene fik klar og hurtig information om, hvor angriberne befandt sig, og hvordan de går til værks, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De 13 landsbyer, som blev angrebet på ni dage, er: Hukke, Kpachudu, Nzhweruvo, Tafigana, Rikwe Chongu, Taegbe, Zanwrua, Nchetahu, Chuvorivireh, Aribakwa, Nshuariba, Arichaka og Nkyie Doghwro.

Blandt de dræbte var et kun to-årigt barn. Kristne udgør 51,3% af Nigerias indbyggere. Muslimerne, som fortrinsvis bor i den nordlige og centrale del af landet, udgør 45 procent.

Nigeria er på 12. pladsen på Åbne Døres liste over lande, hvor kristne forfølges mest.