Unge rejste til Uganda med håb

Børneungdomsoase og Hope har i samarbejde arrangeret ture til Hopes arbejde i Uganda. I juli rejste 14 unge til landet, hvor de bl.a. underviste på skoler og besøgte børnenes familier.

Hope Danmark under DanskOase formidler fadderskaber og udbreder kendskabet til livsstilssygdomme i det fattige afrikanske land Uganda. 14 danske unge besøgte landet i sommer.

Den røde jord. Den smukke natur. Det behagelige klima. Den venlige befolkning. Det trafikale kaos. Men også den uendelige nød og fattigdom…

Uganda er fattigt. Meget fattigt. I dette smukke, men underudviklede land i det østlige Centralafrika lever mange i ekstrem fattigdom, og i byerne bor mange i slum.

Er der noget at sige til, at en vesteuropæer, der besøger landet, rejser hjem og føler sig rystet i sin grundvold?
Nogle tænker: Der må gøres noget!

Det var sådan, den danske forening Hope Danmark, der støtter udviklingsarbejdet i Uganda, kom i gang for nogle få år siden: Vi må gøre noget.

Hope Danmark er en selvstændig forening under DanskOase, som både formidler fadderskaber, så mange flere børn kan komme i skole, samt underviser lokalbefolkningen i ikke-smittende sygdomme som sukkersyge og forhøjet blodtryk.

Historisk har der været fokus på Hiv/aids, malaria og tuberkulose, men ikke så meget på livsstilssygdomme, og det er hér, Hope Danmark sætter ind.

Og så fadderskaberne: Forestil dig også, at du gerne ville i skole, men ikke kan komme det. Fordi dine forældre ikke har råd til at sende dig i skole, eller fordi du måske slet ingen forældre har.
De børn er der mange af i Uganda. Heldigvis er der vesterlændinge, der køber såkaldte fadderskaber, så nogle af børnene kan komme i skole og lære at læse og regne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De unge underviste på hhv. Starlight School og Hope-skolen, hvor de oplevede, at undervisningsformen er meget anderledes end i Danmark. Kollektiv undervisning, hvor børnene i kor skal sige læren efter, er den primære undervisningsform.
14 unge danskere på besøg i Uganda

I sensommeren i år satte 14 unge danskere og to ledere sig i et fly og landede i Entebbe International Airport tæt på hovedstaden Kampala. I to uger fulgte de med i Hope Danmarks arbejde i Kamuli-distriktet i Uganda.

Hope Danmark har tidligere arrangeret grupperejser for unge, som får mulighed for at komme helt tæt på udviklingsarbejdet, men også får sig en oplevelse for livet.

I år besøgte gruppen de to skoler, som Hope støtter i form af fadderskaber. Hér oplevede de en helt anden disciplin og en udenadslære, som de slet ikke er vant til fra Danmark. De unge danskere blev selv sat til at undervise, og det blev mest til undervisning baseret på bibelhistorier, lege og fortællinger fra Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der var også besøg hos lokale familier, hvis børn støttes af Hope, og deltagelse i ret livlige gudstjenester i lokale kirker, Danskerne fik selv lejlighed til at prædike i kirkerne, synge lovsange og vise små dramastykker, som de havde forberedt.

Flertallet af ugandere er enten katolikker eller protestanter.