Åbne indre grænser er farligere end åbne ydre grænser

Af Iben Thranholm Cand. teol. og journalist. Samfundsdebattør.
Iben Thranholm, Cand. teol., journalist og samfundsdebattør

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget om livsstil og vælgergrupper, viser, at De Konservative sammen med Enhedslisten er den vælgergruppe, hvor flest har været deres partner utro. Og når det kommer til aldrig at sætte sine ben i kirken, så er Liberal Alliance topscorer sammen med Enhedslisten. Dog er De Konservative ikke helt så kirkefjendtlige som Liberal Alliance. Kun 25 procent siger, at de aldrig går i kirke. På andenpladsen ligger SF, hvor 30 procent aldrig lytter til en prædiken. Men det betyder jo ikke nødvendigvis, at de resterende konservative vælgere er flittige kirkegængere. Det kan vel være, at kirkebesøgene begrænser sig til juleaften, barnedåb og bryllup. I hvert fald ser det ikke ud til, at det har stor indflydelse på moralen og synet på familielivet som samfundets byggesten, når næsten halvdelen af partiets medlemmer har været deres partner eller ægtefælle utro.

Undersøgelsen viser, at når det kommer til seksualmoral, familieværdier og troen på noget større end en selv, er der ikke længere nogen forskel på det politiske højre og venstre i Danmark. De borgerlige har kapituleret til den seksuelle revolution. Der findes reelt set ikke længere nogen moralsk opposition eller noget værdimæssigt alternativt til venstrefløjen i Danmark. Det eneste, der adskiller fløjene, er synet på økonomi og indvandring.

Hvad hverken højre- eller venstre-partierne endnu har indset, er, at det netop er den værdiopløsning, der er den egentlige årsag til, at de ikke formår at løse problemerne med masseindvandringen. Der er en direkte årsagssammenhæng mellem vores åndelige og værdimæssige krise og den fejlslagne integration og islams fremmarch i Danmark.

Når vi ikke længere henter vores identitet hverken i familie eller kirke, så ved vi ikke længere, selv hvem vi er. Når de indre grænser ligger åbne, opstår en langt farligere situation, end når det bare er ydre landegrænser, som er åbne.

De splittede familieliv, de mange forskellige partnerskift og et liv uden højere mening gør, at vi står meget svagt over for en befolkningsgruppe med en stærk religiøs identitet. Hvis vi skal have styr på indvandringen og integrationen, skal vi først have styr på os selv igen.