Jerusalem ifølge Bibelen

Jens Peter Lauge Giversen
Daddellunden 1, 1 tv
6705 Esbjerg Ø

USA har besluttet at flytte sin ambassade til Jerusalem, som jo er Israels hovedstad. De øvrige udenlandske ambassader m.v. er stadig i Tel Aviv. Nogle mener, at DK bør følge USA’s eksempel og flytte DKs ambassade til Jerusalem. Men det er for tidligt. Ambassadeflytninger til Jerusalem kan blive årsag til en ny krig.

Men ikke fordi der p.t. ikke er nogen fredsproces mellem jøder og palæstinensere, som Bodil Lanting skriver. Ifølge eksil-profeten Ezekiel 47:21-23 og hjemkomstprofeten Zakarja kap. 9 blev fredsprocessen forudsagt for ca. 2.500 år siden. Jerusalem skal ifølge de to profeter ikke være hovedstad for to folk. Når vi læser Zakarjas detaljerede profeti, er det Israel, Gud vil bruge til at løse de palæstinensiske problemer.

Ifølge begge de to profeter vil palæstinenserne få borgerret i Israel, så de bliver ét folk. Palæstina og palæstinensere er europæisk stavemåde. I Mellemøsten er de stadig filistre som Zakarja sagde og skrev i kap. 9.