Julefilm fylder USAs biografer

Animationsfilmen ’The Star’ fortæller juleevangeliet set med dyreøjne.

– Jeg tror på juleevangeliet, så det var let for mig, fortæller skuespillerinden Kristin Chenoweth om sin rolle som musen Abby i ’The Star’.

Før optagelserne til den nye animationsfilm havde Kristin Chenoweth aldrig overvejet, hvordan dyrene mon reagerede, da Jesus blev født. Men hun ved fra sin egen hund, at dyr kan fornemme, om deres ejer fx har en god eller dårlig dag.

Kristin Chenoweth er selv vokset op i et hjem tilknyttet sydstatsbaptisterne. Nu opfatter hun sig som mere som en ikke-konfessionel kristen, der ”accepterer alle andre”.
– Da jeg hørte, hvad historien gik ud på, tænkte jeg, at det er det, jeg tror. Jeg tror på Kristi fødsel og hvordan han var, da han gik på jorden. Så det var noget, der faldt mig let at gøre, siger skuespillerinden om sin rolle i den stjernespækkede film.

The Star har ligget på top ti siden premieren den 17. november, dvs. weekenden før Thanksgiving, oplyser Box Office Mojo.

Stjernedrys

I filmen lægger Steven Yeun stemme til Maria og Josefs æsel, Bo, mens Oprah Winfrey, Tyler Perry og Tracy Morgan er de tre vise mænds kameler.
Det hele starter ni måneder før Kristi fødsel. I filmen overhører musen Abby, hvordan englen fortæller Maria, at hun skal føde Jesusbarnet. Herefter løber musen begejstret rundt for at fortælle nyheden til de andre dyr.

Kristin Chenoweth lægger stemme til musen Abby i filmen om stjernen over Betlehem.
Kristen produktion

Kristin Chenoweth har udtalt, at hun nød at kunne fortælle den kendte beretning fra en ny synsvinkel.

Men hvor meget kunstnerisk frihed er acceptabel, når det gælder en bibelsk beretning?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibelen selv fortæller intet om dyrene, bortset fra omtalen af hyrdernes får, som blev efterladt på marken.

– Jeg tror, at det at gøre det med et frisk perspektiv gør det nyt for alle og sætter fokus på det uhyrlige i det hele – at Gud valgte at komme, universets konge, født ind i en simpel familie, født mellem dyr, siger filmens instruktør Tim Reckart.

Som kristne var både han og filmens producer, DeVon Franklin, (som var producer af ’Miracles From Heaven’) tiltrukket af budskabet i manuskriptet.
De to konsulterede en række kirkefolk for at sikre sig, at filmen giver et korrekt billede af juleevangeliet, og at fx den jødiske tro og de mellemøstlige etniske træk er skildret korrekt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I andre gengivelser af beretningen har der ikke været så stor opmærksomhed på det, men for os var det vigtigt, og det lå os meget på sinde, siger DeVon Franklin.
Han håber, at filmen kan udfylde et tomrum i julefilms-genren. The Star er nemlig en film, som rent faktisk fortæller om den første jul – ikke om nisser, gniere og forretningsfolk i vanskeligheder.

Det er heller ikke en traditionel trosbaseret film – men derimod en animeret film, understreger han.