Kirke giver julegaver til alle indsatte i Illinois

– Jesus talte meget tydeligt om at vi skal tage os af fanger, siger seniorpastor Bill Hybels.

– Vi mærker kærligheden fra folk, der ikke engang kender os, siger en af modtagerne.

Megakirken Willow Creek Community Church i Chicago har i flere år givet gaver til alle de omkring 70.000 indsatte i delstaten Illinois.

Flere tusinde medlemmer af Bill Hybels menighed pakker poser med ”fængselsgaver” allerede i begyndelsen af december hvert år.
En fængselspose indeholder kristne bøger, spil, kort, slik og en kalender for det nye år. Frivillige fra menigheden sørger for, at hver eneste af de fængslede i staten modtager en julepose fra kirken.

Megakirke med mission

Bill Hybels er seniorpastor og grundlægger af Willow Creek Community Church i South Barrington i Illinois. Med over 25.000 medlemmer er det en af de største kirker i Nordamerika.
– Jeg tjener Guds Søn, Jesus Kristus, og han var blændende klar og tydelig i sin tale om, hvordan jeg skal tage mig af fanger. Hvis jeg var død som 55-årig, skulle jeg have forklaret Gud, hvorfor jeg ikke bad for fanger og aldrig besøgte dem.

Jeg havde tidligere aldrig løftet en finger for at hjælpe fanger på nogen som helst måde, har Bill Hybels på et tidspunkt sagt til sin menighed.

Men det har den nu 66-årige Bill Hybels for længst lavet om på. Ifølge RelevantMagazine.com har han startet julegave-traditionen som en del af en større indsats blandt dem, der skal tilbringe julen i fængslerne.

Sådan ser det ud, når over 4.000 kirkegængere i Willow Creek kirken i Chicago pakker julegaver til alle de indsatte i delstaten
Illinois’ fængsler. Billedet stammer fra pakke-arbejdet efter en gudstjeneste i megakirken sidste år.
Håb for fanger

Bill Hybels’ første møde med fangerne i et amerikansk fængsel gjorde dybt indtryk på ham.

– Det første overvældende indtryk var, at dette var et af de mest håbløse steder på jorden. Derfor handler det om, at folk udenfor skal bringe håbet ind i fængslerne, forklarer han.
Willow Creek kirken arbejder også i fængslerne uden for højtiden. Året rundt er der frivillige fra kirken, som besøger fængslerne for at holde bibelstudier og øve sjælesorg over for de indsatte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stor kærlighed

En fange, som kalder sig ”Paris”, fortæller, hvad det betyder for de indsatte at modtage en julegave fra Willow Creek:
– Disse poser er fantastiske. De giver os følelsen af at være elskede. De skaber glæde. Vi oplever, at nogen derude elsker os, selv om de ikke engang kender os. Den kærlighed er både meget stærk og meget dyb.

I 2014 pakkede Willow Creek menigheden 32.000 juleposer til fanger i delstaten. Siden da har Bill Hybels menighed mere end fordoblet indsatsen, så samtlige 70.000 fanger i Illinois nu kan få en julegave.