Julehjælp til 700 familier

Aalborg Citykirke er med i Nordjyllands største uddeling af julekurve.

Søndag d. 17. december kl. 10.30 og 13.30 deler Aalborg Citykirke og foreningen Charity julekurve ud til 700 økonomisk trængte familier i hele Nordjylland. Det sker ved et stort julearrangement i Østre Allé-hallen.

For sjette år i træk deler Aalborg Citykirke og foreningen Charity julehjælp ud til økonomisk trængte og socialt udsatte familier i Nordjylland. I alt får 700 familier en julekurv med mad og godter. Det er ca. 50 mere end sidste jul.

Presset økonomi

Ifølge Dan S. Jacobi, der er præst i Aalborg Citykirke, er især kontanthjælpsloftet årsag til en stram økonomi i mange hjem:
– Mange familier på kontanthjælp oplever et stort økonomisk pres for at få dagligdagen til at hænge sammen, og når højtiden rammer, stiger presset yderligere i takt med børnenes forventninger til gaver, mad og hygge.

Alle forældre ønsker jo at give deres børn en jul, hvor der ikke mangler noget, men det kan være rigtigt svært, når ressourcerne er små. Derfor søger flere og flere om en ekstra håndsrækning til jul.

Aalborg Citykirke og foreningen Charity står for den største uddeling af julekurve i Nordjylland, og igen i år har kontanthjælpsloftet været medvirkende til, at stadig flere nordjyder har måttet spørge om en ekstra håndsrækning op til jul.
Billederne stammer fra sidste års julearrangement.
Julefest for 1500

De mange julekurve deles ud ved julearrangementet i Østre Allé-hallen. Her vil der være musik, underholdning, skuespil for børnene og julegodter til alle. Bagefter kan man hente sin tildelte julekurv, som består af alt det, der skal bruges for at holde en god, dansk julemiddag, såsom flæskesteg, lys, drikkevarer, julegodter m.m.

Derudover får alle børn i familien også en julegave, som man kan åbne juleaften.

Mere end 120 frivillige er engagerede i at stable julehjælpen og -festen på benene, og Aalborg Citykirke forventer, at mere end 1500 gæster kommer forbi til julefest og uddeling af julekurve på søndag. For kirken er det årets største fest, og man gør alt for at gøre det til en rigtig god dag for julehjælpsfamilierne:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi har valgt at invitere familierne til en stor julefest, fordi vi oprigtigt gerne vil hilse på dem, give dem en god oplevelse og sende dem hjem med en ekstra portion julestemning. Vi har lejet en stor sal, dækker fint op, og er klar til hygge. De skal vide, at de er velkomne, siger Dan S. Jacobi.

Udbringer julekurve

Nogle har dog ikke mulighed for at hente deres julekurv i Aalborg:
– Omkring 30 procent af de 700 julekurve går til familier i de nordjyske yderdistrikter.

Men det skal ikke være hindring for at få julehjælp, at vi holder til i Aalborg, og derfor er vi begyndt at køre ud til disse familier med julekurvene – fra Hals til Thy og fra Skagen til Hobro, siger Dan S. Jacobi.


Artiklen fortsætter efter annoncen: