Mission Julegave uddeler flere gaver end nogensinde før

Man bliver behandlet rigtig godt her. Det er godt at snakke med folk her. De snakker meget med dig og forstår din situation. Det er virkelig dejligt, siger Jolene.

I frikirken København Vineyard har der de sidste år været ekstra travlt op til julen. Det skyldes ikke normal juletravlhed, men derimod at kirken organiserer det, som de kalder ’Mission Julegave’. Mission Julegave handler kort sagt om at samle gratis julegaver til børn og derefter tilbyde dem til forældre, som ikke har råd til julegaver.

Når alle gaverne er samlet ind, bliver de tusindevis af tøj, sko, legetøj, bøger, spil og smykker sorteret og sat pænt op på borde.

Nede i kælderen er der arrangeret børneaktiviteter, bibelhistorier og risengrød til de mange børn, mens forældrene finder julegaver.

Ude i entreen er der lavet et lille, hyggeligt cafemiljø, hvor der er gratis wienerbrød og kaffe. En lokal bager har doneret meget store mængder af Wienerbrød til den gode sag. Forarbejdet til denne uge er meget stort, og i år har hele 130 frivillige fra kirken hjulpet på den ene eller den anden måde.

Næstekærlighed i praksis

Der er en hyggelig atmosfære, når man træder ind i kirken. En mand registrerer dig på en computer, og derefter venter man i cafeen til der kommer en fra kirken, som går med rundt i salen med en IKEA pose, for at hjælpe med at bære gaver og snakke med personen.

Generelt kan man se rigtig mange gode snakke og en meget positiv stemning med sød julemusik i højtalerne. Det skaber en særlig stemning af nåde og taknemmelighed, når man får gratis gaver af frivillige, som gør det uden løn og ud fra ønsket om at elske sin næste.

De forstår min situation

Der kommer både folk fra Sandholmlejren, muslimer, ateister og kristne forbi. En af dem, som er kommet for at få hjælp, er Jolene:

– Man bliver behandlet rigtig godt her. Det er godt at snakke med folk her. De snakker meget med dig og forstår din situation. Det er virkelig dejligt, siger hun.
Jolene er alenemor med en datter på 5 år. Hun er på kontanthjælp og har derfor ikke ret mange penge. Hun udtrykker stor taknemmelighed:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Dette her er en STOR hjælp for sådan én som mig. Jeg står i en situation, hvor jeg ikke kan forandre min situation lige nu, for jeg skal snart have min nyre opereret, forklarer hun.

En anden mand fra Afghanistan, som jeg snakker med, har siddet 3 et halvt år i Sandholmlejren med sin kone og to børn. De venter stadig på, at deres sag bliver behandlet, så de ved, om de kan blive her, eller om de må forlade landet. Der er mange hårde skæbner samlet på dette sted.

Mange smil og enkelte tårer

Når alle gaver er fundet, får man pakket gaverne ind og bliver tilbudt gratis sponsorerede FCK-billetter, madbilletter til næste gudstjeneste og andre af kirkens mange tilbud. Flere bliver også bedt for, inden de tager hjem. Der er mange smil og enkelte tårer i øjnene på de mange gæster, der går ud af kirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I år var der flere end nogensinde før. 630 børn blev hjulpet med tusindvis af gaver i løbet af en uge. Mission Julegave konceptet er blevet så populært, at det også er startet op i andre Vineyard-kirker i Danmark. Således er der også Mission Julegave i Køge, Odense og Rønne.