Julespil truet af ’syndflod’

To dage før frilufts-forestillingen i det sydlige Norge tydede alt på, at julespillet skulle ende som en forestilling om Noas Ark. Men så bad folk om godt vejr – og der var tørt og stjerneklart til forestillingerne de næste dage.

I Lyngdal i det sydligste Norge var det lige før julespillet ”Veien til Betlehem” i Misjonskirken måtte laves om til historien om Noas Ark.

Det traditionsrige og populære udendørs julespil var i fare. Elven, som omkranser området, var nemlig gået over sine bredder.

– To dage før første forestilling stod hele området på Presteneset under vand, fortæller projektleder Einar Foss Kvavik.
Normalt er elven en smuk kulisse omkring julespillet, men denne gang blev det alligevel for meget, forklarer Kvavik.

Bad om godt vejr

Menigheden ville dog ikke opgive håbet om at gennemføre julespillet.

– Vi bad om, at vandet måtte forsvinde og lørdag fik vi flot solskin. Det er fortsat vådt, men pytterne giver stemning ved at reflektere lyset fra fakler og bål.

– Vi har gennemført julespillet i både regn og stærk kuling, men vi har altid fundet vejen til Betlehem. Men i år var det en prøvelse med vejret.

Havde det været to dage før, måtte vi have roet til Betlehem, siger projektlederen og ler.

Noas Ark

De frivillige spøgte med, at de burde spille historien om Noas Ark i stedet for julefortællingen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det ville nok være blevet ret mange dyr at skulle samle på pladsen, og ingen ville være gorilla. Heldigvis blev det Betlehem alligevel, og det er blevet meget fine forestillinger, ler Kvavik.

Over 300 frivillige medvirker i julespillet, som har solgt over 2000 billetter i år. De sidste ti år har omkring 18.000 set spillet, oplyser Kvavik. Den sidste af 14 forestillinger blev spillet den 3. december.