Julestalden i Aarhus

Julestalden er en træbygning, som er bygget af lokale tømrerlærlinge fra Aarhus Tech. Bag en glasrude ligger Jesusbarnet i sin krybbe.
Aarhuskirkerne har også fået fremstillet en folder med juleevangeliet.
Foto: Aarhus Bykirke

Jesus skal være i centrum, mener alle kirkerne i Aarhus.

Er der noget, som kirkerne i Aarhus kan blive enige om, så er det, at Jesus skal i være centrum. Helt bogstaveligt talt, for igen i år går en bred vifte af aarhusianske folkekirker og frikirker sammen om at stå for en julestald midt i byen, på strøget lige foran den katolske kirke.

Aktiviteter hver dag

Det er tredje år i træk, at julestalden bliver opført. Her vil der fra 1. til 23. december hver dag være aktiviteter og underholdning af de forskellige medvirkende kirker.

Julestalden åbnede 1. december kl. 16, og åbningstalen blev holdt af tidligere biskop Steen Skovsgaard.

”Som kirker i Aarhus vil vi gerne sprede julens glæde. I stalden er Jesusbarnet, og i Jesusbarnet er glæden og freden, som skal være for alle mennesker. Fred midt i ufred og lys midt i mørket”, hedder det fra kirkerne bag.

Julestalden er en træbygning, som er bygget af lokale tømrerlærlinge fra Aarhus Tech. Bag en glasrude ligger Jesusbarnet i sin krybbe.

Kirkerne bag er Folkekirken, Den Katolske Kirke, Citykirken, Saralystkirken, Metodistkirken, Aarhus Valgmenighed, Aarhus Bykirke og Frelsens Hær.

De har bl.a. fået fremstillet en fin folder med Juleevangeliet og nogle julesalmer, som uddeles til forbipasserende.


Artiklen fortsætter efter annoncen: