Så bank dog teser op på mediedøren

Mikael Arendt Laursen fra KLF responderer på debatindlæg af
Erik Langkjer og Johannes K. Søndergaard om mediernes magt.

Mikael Arendt Laursen
Generalsekretær
KLF, Kirke & Medier
Korskærvej 25
7000 Fredericia

Der er brug for mennesker som Luther, hvis medier skal påvirkes i en kristen retning. Giv ris og ros gennem KLF.

Der er brug for en reformation af medierne, skriver Erik Langkjer og Johannes Kirk Søndergaard i Udfordringen den 10. december 2017. De mener, at medierne generelt udøver magtmisbrug, og at en tv-serie som Herrens Veje skejer ud i diverse retninger.

Til det er der kun at sige: Så skriv læserbreve til de medier, det drejer sig om. Og send en klage til DR, hvis det især er Herrens Veje, skribenterne er utilfredse med.
Men gør noget.

Hvis medierne har brug for reformation, er der også brug for mennesker, der ligesom Luther smækker nogle teser op på mediedøren for at præge dem i en kristen retning. Og det gør – uden sammenligning i øvrigt – KLF, Kirke & Medier faktisk.

Vi har løbende dialog med DR, TV 2 og Radio24syv for at sikre god etik, menneskeværd og kristendom i disse medier. Det er en ærlig dialog, hvor vi klart giver udtryk for det, vi er utilfredse med. Men vi husker også at rose, når medierne gør det godt.

Og det gør DR faktisk. De har en trosredaktion og sender både gudstjenester og Morgenandagten på DR K, samt gode trosprogrammer på P1 som fx I korsets tegn og serien Mennesker og tro.
Men ja, der er også grund til kritik ind imellem. Gennem KLF kan man give ris og ros via sin computer eller smartphone. Man kan også uddybe sine kommentarer. Vi tager så en samlet rapport med til vores dialogmøder med medierne.

Det flytter noget. For vi oplever, at medierne lytter til os. Om det ligefrem bliver ender med en reformation må stå hen i det uvisse. Men det er vigtigt at fastholde de tre nævnte medier på den public service-aftale, de har indgået med Folketinget. Den siger blandt andet, at de forpligtet til at formidle den kristne kulturarv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Jo flere, der reagerer og giver os deres mandat gennem et medlemskab, jo større indflydelse får vi som kristne.