Kærestepar sætter kurs mod Ærø

Laurits og Heidi skal være volontører sammen det næste halve år. Derefter skal de giftes.

Laurits og Heidi skal være volontører på Ærøs sømandshjem det næste halve år.

Heidi Kirkegaard på 20 år fra Bjerringbro og Laurits Emil Jensen på 21 fra Aalborg tager hinanden ekstra godt i hånden, når de sejler til Ærø den 8. januar. Forude venter seks måneders arbejde som volontører på Sømandsmissionens residens Aggershøj i Marstal.

Her skal det unge kærestepar hjælpe med masser af praktiske ting, når de da ikke snakker med nogle af de mange søfartselever.
Blandt aktiviteterne er fx fællesspisninger, bibelstudier, aftener kun for piger, hyggeligt samvær og muligheden for bare at dumpe ind i dagligstuen på stedet.

Skal se mere til hinanden

Heidi og Laurits glæder sig til at arbejde det samme sted, for i et stykke tid har de været langdistance-kærester, da Laurits blandt andet var i Israel.
Ikke overraskende mener de, at de supplerer hinanden godt! Når volontørtiden er overstået venter næste store projekt i deres liv: De skal nemlig giftes til sommer!

Hvorfor skal I så arbejde som volontører?
”Jeg havde troet, jeg skulle arbejde i Aalborg og ses med venner det næste halve år, men det var ikke Guds plan. Derfor er jeg spændt på det isolerede ø-liv, men glæder mig også meget, bl.a. til at kunne gøre en forskel derovre.

Jeg glæder mig særligt til pigeaftener, hvor vi kan snakke om lavt selvværd, seksualitet mm,” siger Heidi.

”For mig handler det meget om, at volontørjobbet er en god kombination af praktiske opgaver og personlige snakke med søfarts-eleverne og andre, der kommer fast på Aggershøj.

Jeg vil gerne følge de andre unge et stykke vej, og vil da også gerne fortælle om Jesus, uden at det bliver for voldsomt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Min mor er fra Ærø, så jeg kender lidt til øen på forhånd, og vi har også været på en arbejdsweekend på Aggershøj med Evangelisk Luthersk Mission. Der mødte vi Simon, og han gjorde et godt indtryk,” smiler Laurits.

Hjem med hjerterum

Aggershøj fungerer som feriehjem med særlige tilbud med gratis ophold for sømandsenker i sommermånederne.

Simon Ambrosen er sømandsmissionær og bestyrer sammen med hustruen Margit Aggershøj.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Frem til årsskiftet har Aggershøj den 21-årige Silje Lomborg som volontør. Hun rejste til Ærø sammen med sin kælegris Penny i efteråret.