’NOIZ’ opføres på Skovbo Efterskole

Åndløst forbrug, sociale medier og gudløshed præger vores tid.
Men vi er altid allerede elskede.

”NOIZ” (Noise/Nøjes) hedder Skovbo Efterskoles 23. teaterkoncert, hvis tema er nøjsomhed og tilfredshed. Premieren er 12. januar 2018.

Teaterkoncerten er en musikalsk teatercollage, som henter inspiration bl.a. fra Peter Bastians bog ”Altid allerede elsket” og Svend Brinkmanns bog ”Gå glip!”
En anden inspirationskilde er Skovbo Efterskoles Teatermanifest, som handler om at genetablere himmelforbindelsen uden at miste jordforbindelsen.

Gudløs nutid

Den fortravlede kultur er præget af en åndløs materialisme, hvor Gud er fravalgt og stillet på STAND BY. Bevidstløst forbrug har fået gudestatus og ødelægger både jord og mennesker i et tempo, der ikke er set før. Fart, acceleration, fleksibilitet. Ingen hvile – aldrig tilfreds.

Teknologien har gjort, at vi kan være alle steder på alle tidspunkter – vi er på en måde uden for tid og sted. Vi er inspireret til at gribe dagen i sådan en grad, at vi nu med teknologien i hånden lever med et ”Carpe Diem på steroider”, hvor vi følger alle vores venner og bekendtes liv på Facebook, Instagram, Snapchat etc – mens vi glemmer vores eget liv – vores eget NU.

Det er en tilstand af konstant observation af andres højdepunkter, som sidestilles med vores egen grå tilstand og følelse af, at vores eget liv ikke er godt nok.

Allerede elsket

Her rammer Peter Bastians ord om, at vi allerede er elsket uden betingelser ned som en bombe i det postmoderne gudløse landskab.

Alle skolens 108 elever er allerede i fuld gang med forberedelserne. Ud over at skulle dykke ned i tematikken bag opsætningen vil de sidste uger op til teaterkoncerten stå på forberedelser med sang, musik, sceneopbygning, kostumer, multimedie osv.

For skolens elever er det et af de allerstørste højdepunkter i løbet af skoleåret. Alle bidrager med det, de er bedst til, og det er en fantastisk proces at se, hvordan de små brikker bliver lagt sammen til et stort puslespil til sidst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forestillinger

Der forventes cirka 400 gæster til premieren fredag d. 12. januar 2018 kl. 19.00, men også til de åbne forestillinger søndag 14/1, mandag 15/1 og tirsdag 16/1 forventes mange besøgende. Man kan reservere billetter til forestillingerne på skolens hjemmeside.

Skovbo har en stolt tradition for at opsætte selvskrevne produktioner med et samfundskritisk perspektiv, der samtidig formidler tro og håb for de unges tanker om fremtiden – som sidste års ”Strange People”, som handlede om at vi mennesker har så mange sære ting for…

Denne teaterkoncert indskriver sig i en række af teaterkoncerter, der tager livtag med nogle af de store spørgsmål i livet og i verden – og teaterkoncerten tager også altid afsæt i Skovbo Efterskoles værdigrundlag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skovbo Efterskole

Skovbo Efterskole ligger midt på Sjælland mellem Køge og Ringsted og beskriver sig som en ”Kristen efterskole med store musiske og kreative ambitioner”. Skolen blev etableret for 22 år siden i den gamle ”Slimminge Kro”, hvor hovedbygningen er gennemrenoveret, der er bygget idrætshal, anlagt sportsplads og etableret et stort musiklokale med tilhørende studiefaciliteter.

I øjeblikket er skolen i gang med at bygge ny spisesal og flere undervisningslokaler. Byggeriet forventes at stå færdigt i foråret 2018.

Der er plads til 108 elever på efterskolen fordelt på 9. og 10. klasse.