Tankefuld lovsang fra Matt Redman

Matt Redman behøver ikke nærmere introduktion. Han er en af de mest dekorerede og anerkendte lovsangsledere i hele verden.

Hans stil er på dette album meget genkendelig, med sange der er lette at synge med på og nemme at lære. Ydermere har han puttet en snert af gospel ind i mange af sine numre, hvor koret giver en fantastisk underbyggende effekt af hans sange.

Albummet starter også ret godt med 4 sange, som er velskrevne, velproducerede og nemme at lære. Når du kommer længere ind i albummet, så bliver det mere kontemplativt. Det giver plads til fordybelse og til at søge sin egen stilhed.

Musikalsk er det noget leverpostejsagtigt – det er dog ikke nyt, når det er Matt Redman. Jeg synes personligt, det er hans sangskrivning, der gør ham så enorm dygtig. Albummet er 70 minutter langt, fordelt over 13 sange, og hvis man vil lytte til deciderede lovsange, så kan man risikere at blive lidt skuffet. Hvis man ønsker et mix af både lovsang og fordybelse, er det en god mulighed. Der er dog en overvægt af kontemplative sange, og derfor kan 70 minutter godt virke som lang tid, hvis man har gang i alt muligt andet. Så falder musikken nemt i baggrunden.

Albummets stærkeste sang må helt klart være ”The Greatest Hallelujah”. Den har potentiale til at blive ligeså stor og god som 10.000 Reasons er blevet de senere år. Sangen handler ikke så meget om ”jeg”, men fortæller en masse sandheder om, hvem Gud er, som netop er det, lovsang handler om. Netop til dette excellerer Matt Redman sit håndværk til fulde.
Filip Simonsen