Mit livs eventyr med Jesus

Mit eventyr med Jesus startede mange år tilbage, faktisk da jeg var en ganske lille dreng, men siden da er det gået op og ned i min vandring med Gud. Jeg vil dog fremhæve året 15/16, hvor jeg gik på KFS’ ledertræningscenter, LTC. Her oplevede jeg på ny, hvordan Jesus virkelig ændrer liv, idet jeg blev udfordret til at skulle formidle min tro for gymnasiestuderende.

Det var netop i det, at skulle sætte ord på min tro og forklare, hvorfor jeg valgte at leve som kristen, at jeg oplevede at kæmpe med min tro. Det var et fantastisk år med meget vækst, men også med stor udfordring.

Jesus tog mig ikke hjem

Der var en periode på LTC, hvor jeg virkelig havde det svært, og jeg oplevede, at min indre synd og verdens ondskab simpelthen fortvivlede mig så meget, så jeg en aften sad på et trappetrin og bad Jesus om at tage mig hjem til sig. Så der sad jeg og ventede.

Efter 30 minutter var Jesus altså endnu ikke kommet, og jeg tænkte på Paulus, som skrev:
”Jeg længes efter at bryde op og være sammen med Kristus, for det er langt det bedste; men at blive i live er det mest nødvendige af hensyn til jer.” (Fil 1, 23.)

Deri forstod jeg, at det er godt at være klar på, at Jesus henter os hjem, men han har også givet mig livet her på jorden, fordi han har et formål for mig.

Jesus fik hele mig

Det var her, at jeg besluttede mig for, at Jesus måtte have hele mit liv. Ikke bare min uddannelse, min morgenandagt, min lovsang eller min søndag. Men hele mig; hud og hår, sjæl og sind.
Da bad jeg: ”Jesus, hvad vil du med mig?” Derefter tog Gud mig på en lang rejse både med hensyn til min identitet, men også med vision og håb for dette liv. Her igennem blev det langsomt mere konkret, hvad jeg skulle året efter højskolen.

Igennem mange input, bl.a. en ven, som påmindede mig om, at jeg engang fortalte omkring et skib, som hed Logos Hope, og om det ikke var noget for mig.

Året efter sit højskoleophold på KFS’ ledertræningscenter tog David afsted med OMs skib Logos Hope.
Logos Hope

Jeg tog kontakt til OM Danmark for at undersøge muligheden for at engagere mig i, hvad Jesus virkelig havde sat mit hjerte i brand for – at leve fuldt ud for ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da jeg fandt ud af mere omkring Logos Hope og deres arbejde, besluttede jeg mig for, at det måtte jeg simpelthen prøve, om det ikke skulle være det. Så tog det fart, og 4 måneder efter var jeg på vej mod skibet i august 2016. Siden da har jeg oplevet mangt og meget.

400 kristne ombord

Ombord på Logos Hope er der 400 mennesker med mere end 60 forskellige nationaliteter. Vi er meget forskellige, men én ting forener os – vi ønsker at række ud til alle mennesker hele verden over og fortælle dem om den Jesus, som har befriet os fra verdens ondskab og fra vores egen egoisme.

Det gør vi igennem visionen at dele viden, hjælp og håb. Viden igennem en stor boghandel af bl.a. skolebøger og kristen litteratur, hjælp gives ved praktisk hjælp i det lokale samfund, fx gennem nødhjælp eller byggeprojekter og håb bringes igennem vidnesbyrdet om Jesus Kristus, som i sidste ende er målet for skibets arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Logos Hope bringer viden gennem en stor boghandel med skolebøger og kristne bøger på skibet, nødhjælp eller byggeprojekter i lokalsamfund og håb gennem vidnesbyrdet om Jesus Kristus.
Afrika og Caribien

Jeg har været på skibet i 15 måneder og skal være der 18 måneder mere. De første 10 måneder arbejdede jeg i boghandlen, men nu er jeg blevet en del af det team, som flyver forud for skibet og forbereder alt arbejdet i de forskellige havne før skibet ankommer.

Efter lidt mere end et år i Afrika og Caribien har jeg oplevet meget, men det, som står mest klart for mig, er, at verden udenfor Europa er markant anderledes end derhjemme, men på en og samme tid er den præcis den samme – udseendet er bare forskelligt.

Vi er alle mennesker drevet af lignende længsler. Vi drømmer alle sammen om, at fremtiden har bedre ting at byde på. Vi ønsker alle at opleve en fred, som varmer hjertet helt fra bunden. Vi savner alle at være et sted, hvor alle vores længsler, drømme og ønsker er opfyldt. Vores omgivelser fortæller os bare, at midlet dertil er forskelligt.

Vores forældre giver os forskellige forudsætninger. Vores venner påvirker os i andre retninger. Vores samfund har forskellige ressourcer for at lære og hjælpe os igennem livet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men jeg har erfaret, at trods mange gode intentioner, venlige råd og meget andet, leder mange mennesker stadig.

Mit håb er Jesus Kristus

Mit svar, som er livet med Gud, har været udsat for storme både før og efter, at jeg er kommet til Logos Hope, men det har ikke rykket sig.
Mit håb står fast og har båret mig igennem udfordringer. Jeg er stolt af at kunne sige, at mit håb er Jesus Kristus.

Har du lyst til at finde mere information eller støtte vores arbejde i OM Danmark, så se www.omdanmark.org.

David Rejkjær Knudsen