Et fornyet sind tænker anderledes

Af Henrik Engedal

Det er interessant, hvor nemt det er at hoppe med på andres prioriteringer og dagsorden. Når TV2 NEWS kører i døgndrift om finanslovsforhandlingerne, eller når mit Facebook feed handler lidt for meget om islam og vegetarmad, så er det svært ikke at blive påvirket. Men der er et stort problem med dette.

Det er ikke, fordi disse emner ikke kan være vigtige. Men det er bare ikke nødvendigvis Guds tanker for dit liv. Måske ønsker Gud at fylde dig med et andet perspektiv end det, andre mennesker pådutter dig? I 1. Korintherbrev 2 forklarer Paulus, at vi har fået Guds Ånd, så vi kan tænke anderledes end et ’sjæleligt menneske’, som er dem, der ikke er kristne, og derfor ikke har Guds Ånd til at fylde sig med hans tanker.

Når jeg lader mit sind fylde med de sociale mediers dagsorden eller med de ting, som vores politikere eller nyhedsmedier vurderer er vigtigt, så sidder jeg ofte tilbage med en umættet og lettere depressiv følelse. Og måske endnu mere: Forvirring. Kender du det?

Der er så mange af os kristne, som lader os styre af ’verdens’ dagsorden og taler alt for meget om disse emner, i forhold til hvad Jesus valgte at tale om. Og dér finder du altså hverken fred eller glæde i sidste ende. Tværtimod faktisk. Jeg taler af bitter erfaring, og dét tror jeg, at mange kan genkende. Det er måske umiddelbart underholdende eller interessant, men der er ikke liv i verdens dagsorden.

Stop det! Og ”tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode, det som behager ham, det fuldkomne”, som Paulus siger i Romerbrevet 12,2. Hvis du ønsker at gøre en forskel for Guds rige i verden, så er det dén vej, du skal gå.

Hvordan gør man det? Der er kun én vej frem: Man må prioritere tid med Gud over tid på TV’et eller på de sociale medier – ja, selv med vennerne. Formen bestemmer du til gengæld selv. Godt nytår med Guds dagsorden for dit liv.