Simon kan godt lide at møde mennesker!

Skibsbesøg bliver en del af Simons arbejde på Grønland.

Simon Søvndal fra Slagelse er ansat som ny korttidssømandsmissionær og souschef i Sisimiut, Grønland, frem til medio januar, hvor han skal videre til et job i Irak for KFUMs Soldatermission.

Han er tidligere volontør i Sisimiut, så folk kender ham, og han kender arbejdsopgaverne på sømandshjemmet.

Han kan lide at bo i et område, hvor man ikke sådan lige kan komme væk, fordi infrastrukturen uden for byen ikke findes. Han kan lide pulsen i byen og roen. Faktisk synes han, at Grønland er ”en lise for sjælen”.

”Jeg kan lide skibsbesøgene. Der skal ikke meget til, før paraderne falder hos sømændene, fordi de måske også har mødt mig på sømandshjemmet. Vi får os en god snak. Det er meget positivt.

Skibsbesøg er ganske nyt for mig, så derfor tager jeg forsigtige skridt.”

Udover at være sømandsmissionær er han nu også souschef på sømandshjemmet i Sisimiut. Her står han blandt andet med udfordringer arbejdsmæssigt, da grønlandsk arbejdsmoral og dansk ikke altid matcher hinanden. Hans nye job er således en vekslen mellem sømandshjem, besøg på skibe, børnehjemmet og anstalten, der er byens fængsel. Det er fire år siden, sømandshjemmet var på anstalten, og da Simon henvendte sig, jublede betjentene. Selv glæder Simon sig til at møde de indsatte.

_Simon Søvndal

Han har også ansvaret for de danske volontører på sømandshjemmet, som han gerne tager med rundt. Fx har han en idé om at besøge alderdomshjemmet, hvor han bl.a. vil spille klaver for de ældre. Selv kalder han sig ”en spillemand af Guds nåde”.

”Jeg synes godt om grønlænderne, kulturen og selvfølgelig også den flotte natur. For mig er det vigtigt at møde mennesker, hvor de er. Relationer skabes typisk over tid. En dag snakker vi om hverdagsting, en anden dag bliver det måske en samtale om livets store spørgsmål. At den enkelte bliver set og hørt har værdi. Jeg er medvandrer for en tid. Det er en slags livshjælp, troshjælp eller bare det, at jeg har tiden til at lytte. Og så beder jeg Gud om at hjælpe mig på vej.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: