Besøg i kaktus-afdelingen

Redaktør Henri Nissen

George Verwer, der stiftede den store missionsorganisation Operation Mission, er i dag tæt på 80 år og ser tilbage på sine erfaringer i en ny bog, som netop er udkommet på dansk ”Dråber fra en utæt vandhane”.

I den fortæller han om et besøg i Wisley Gardens kaktus-afdeling i nærheden af Heathrow. Han forundres over, hvor utroligt mange og forskellige kaktusser, Gud har skabt.
Det minder ham selvironisk om de nu 40.000 forskellige kirker og kristne strømninger, der findes, hvoraf han gennem sit lange aktive liv har mødt flere end de fleste af os.

I kapitlet ”Enhed midt i forskelligheden” prøver han at få os til at forstå, at Gud er langt større end vores eget lille kirkesamfund, og at vi ikke behøver at forstå eller være enige om alt, men alligevel åndeligt er ét i troen på Jesus Kristus.

Enhed midt i forskelligheden

”Jeg har hørt ledere, jeg respekterer, tale om bevægelser og trossamfund på en negativ måde, og måske havde jeg samme indstilling for lang tid siden.

Men når jeg ser forskelligheden hos de mennesker, Herren brugte i Bibelen, og variationen af stjerner og galakser på næsten alle områder af skaberværket, forstår jeg, at det stort set er en vidunderlig og positiv ting.

Jeg tænker, det er let at svare på, hvorfor vi ikke alle er én kirke (selv om vi er det åndeligt).

Det er ikke Guds måde at bygge sit rige på, og vi skal fejre denne store forskellighed.

Jeg ved, at nogle af disse bevægelser kan være kætterske, så de tæller ikke med, når det gælder Guds rige, men selv der kan vi finde nogle sande troende midt i alt det forkerte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De fleste trossamfund har splittelser, og den store globale splittelse er mellem dem, der tror, at Bibelen virkelig er Guds ord, og dem, som ikke tror det,” skriver George Verwer.

Mere end Evangelisk Alliance

Verwer henviser i øvrigt til, at mange evangeliske og bibeltroende har fundet sammen i World Evangelical Alliance.

I Danmark hedder det Evangelisk Alliance, og det er gennem dette forum, at frikirker og missionsfolk m.fl. hvert år finder sammen den første hele uge i januar for at bede sammen – på tværs af forskelligheder, men ét i troen på Jesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Udfordringen regner vi nu også mange andre med til den kristne familie, fx Jesus-troende katolikker og adventister m.fl.

Men det væsentlige for George Verwer er at hjælpe os til at respektere, at Gud ikke er begrænset til én kirke eller én teologi, men virker meget bredere – og ofte midt i rodet!

Og selv om han anerkender, at de fleste af os naturligt nok får vores åndelige føde i én kirke og måske ikke er så tværkirkeligt indstillede, så konkluderer han:

”Jo mere, vi kan have tid med lovprisning og tilbedelse og evangelisering i fællesskab, des bedre er det.
Det er helt sikkert, at uden oprigtig kærlighed til hinanden hindrer vi bare os selv og vores egen kirke eller bevægelse.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: