Brunson sidder stadig fængslet

Andrew Brunson er en brik i det storpolitiske spil mellem Tyrkiet og USA.

Der er intet nyt om den amerikanske missionær Andrew Brunsons retssag. Han har stadig ikke set bevismaterialet, selvom han har været fængslet i over et år.

Dansk Europamission opfordrer danskere til at bede for præsten og underskrive et brev til de tyrkiske myndigheder om at løslade ham.

”I går var det Andrews fødselsdag. Han blev anholdt som 48-årig. Han er lige blevet 50 år gammel. Vi havde aldrig forestillet os en fødselsdag som den her,” skriver hustruen Norine.

Andrew blev tilbageholdt af tyrkisk politi den 7. oktober 2016. Han anklages for spionage med det formål at vælte regeringen og undergrave forfatningen – og risikerer fire-dobbelt livstid bag tremmer, hvis han kendes skyldig. Tyrkiet har tilbudt at lade Andrew indgå i en fangeudveksling, mod at USA udleverer Fethullah Gülen, som beskyldes for at stå bag det fejlslagne kupforsøg i 2016.

Man kan underskrive appelbrevet på Dansk Europamissions hjemmeside og sende det indscannet til info@forfulgtekristne.dk eller med post til Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV. Dansk Europamission videresender herefter appellen til det tyrkiske indenrigsministerium.