Pence: ’USA vil flytte sin ambassade til Jerusalem i år’

Det blev til et hjerteligt møde mellem Mike Pence og statsminister Benjamin Netanyahu under Pences besøg i Israel.

Jerusalem får USAs ambassade til byen før udgangen af året, lovede USAs vicepræsident i sin tale til parlamentet.

Vicepræsidenten fik en varm modtagelse af de jødiske parlamentarikere, mens de palæstinensiske medlemmer af Knesset boykottede talen. Pence opfordrede palæstinenserne til at genoptage fredsforhandlingerne og understregede, at dialog er vejen til fred.

Samtidig lovede Pence, at der er hjælp på vej til de forfulgte kristne i Israel, som skal have genopbygget deres områder. Han forsikrede, at USA aldrig vil gå på kompromis med Israels sikkerhed, og at en fredsaftale må indebære, at Israel har ret til at forsvare sig. USA vil heller ikke tillade, at Iran får atomvåben.

– Vi er jeres venner. En dag vil I være fri fra det onde regime, som kvæler jeres drømme og begraver jeres håb, sagde Pence.

Mike Pence er kendt for sin store kærlighed til Israel. ”Pence er en evangelisk kristen, som læser Bibelen hver dag. Han er overbevist om, at Israel er Det hellige Land. Han bruger de bibelske betegnelser Judæa og Samaria og nævner aldrig ordet ’Vestbredden’, udtalte hans mangeårige ven, holocaust-overleveren Hart Hasten til World Israel News.