’Vi skal ikke omvende muslimer!’

– Dialog kan aldrig erstatte forkyndelsen af evangeliet, fastslår teologen Michael Diener i sin kritik af kirkemødets konklusion.

Kirkemødet for Rhinlandet, som fandt sted i uge 2, har vedtaget, at missionsbefalingen ikke gælder alle kristne, og at forsøg på at omvende muslimer til den kristne tro er en fejltagelse.

Sidste år vedtog det tyske kirkemøde, at kristne ikke skal missionere overfor jøder. Begrundelsen var dels, at Gud er trofast overfor sit folk og dels, at holocaust gør det kristne vidnesbyrd utroværdigt.

Den nye vedtagelse fastslår, at Jesus gav missionsbefalingen specifikt til de 12 apostle, og at det derfor ikke er en opgave for alle kristne til alle tider.

På baggrund af den teologiske vejledning, ”I mødet med muslimerne”, som udkom før kirkemødet, vedtog deltagerne, at kirken gennem dialog skal fremme det gode forhold til muslimerne – men ikke forsøge at omvende dem.

Ubibelsk og uteologisk

Det har fået lederen af Evangelischen Gnadauer Gemeinschaftsverbandes, Michael Diener, til at protestere.

– Der findes ikke noget alternativ til dialog. Men vidnesbyrdet mangler i papiret. De, der afstår fra det, ”yder hverken evangeliet eller mennesker retfærdighed, hverken bibelsk eller teologisk.”

Han henviser til Apostlenes Gerninger 4:12, som i Bibelen på Hverdagsdansk lyder:
”Der findes ikke frelse andre steder end hos Jesus, for der er ingen andre i hele verden, som kan frelse os mennesker.”

– Det vover vi som evangelisk kirke ikke at fortie eller opgive. Vi vil sige det ydmygt, lyttende og indbydende. Aldrig anmasende eller med tvang. Men vi vil sige det, sådan som vi tror på det, understreger Michael Diener.


Artiklen fortsætter efter annoncen: