Californiens sygeplejersker lærer at give ’abort-fortrydelsespiller’

Et særligt kursus kan lære sygeplejersker at stoppe en igangsat abort, hvis moderen fortryder. Det har foreløbig reddet over 400 babyers liv.

Der er stadig håb for fosteret, hvis en kvinde fortryder en igangsat abort.

Californiens autoriserede sygeplejersker får nu for 3. gang tilladelse til at følge et kursus i, hvordan man stopper medicinske aborter.

Det skriver World News Service i januar 2018.

The California Board of Registered Nursing besluttede for få måneder siden at droppe kurset. Nu hilses den nye beslutning med stor glæde af NGOen Heartbeat International, som tilbyder det særlige kursus.

– Vi troede, at der ville være meget mere papirarbejde involveret og en meget længere proces. Men nu ser vi, at de erkender, at dette er en videnskabelig tilgang til lægevidenskaben, så der ikke er gode grunde til at hindre sygeplejersker i at lære det, siger talsmand Jay Hobbs fra Heartbeat.

Behandlingen med abort-fortrydelsespiller, som er udviklet af lægerne Matthew Harrison og George Delgado, foregår ved injektion af progesteron. Dermed modvirkes effekten af mifepriston, som er den første af de to typer medicin, der anvendes ved kemiske aborter. Mifepriston blokerer graviditetshormonet progesteron med det resultat, at fosteret dør. Den næste type abortfremkaldende medicin, misoprostol, starter veer, som udstøder fosteret.

Har reddet 400

Over 400 kvinder, som havde taget den første pille, fik hjælp til at redde deres babyers liv efter et opkald til ’The Abortion Pill Reversal Hotline’, oplyser Heartbeat.

Organisationen, som tilbyder 33 andre videregående kurser for sygeplejersker, fik i 2012 den officielle godkendelse af abort-fortrydelseskurset. I 2016 førte dårlig omtale på en webside for abort-tilhængere til en 17 måneder lang statslig revision, som dog sluttede med en godkendelse af kurserne i juli. Men allerede i september blev denne beslutning omstødt, da delstaten påbød Heartbeat at stoppe kurserne. Derfor kom godkendelsen i december som en særlig glædelig overraskelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Der er faktisk babyer, som nu tumler rundt og bliver holdt af deres mødre denne jul, på grund af denne proces. Vi er bare taknemlige, fordi vi har denne platform til at redde liv, udtalte Jay Hobbs i Heartbeats nyhedsbrev fra december 2017.