’Pro-Life person 2017’

Troy Newman fra Operation Rescue takker her Donald Trump for hans indsats mod abort.

Pro-life organisationen Operation Rescue har tildelt Donald Trump den såkaldte Malachi Award som Pro-Life person 2017, fordi præsidenten har gjort meget for at beskytte de ufødte.

”Operation Rescue er taknemlig overfor præsident Trump for hans mod til at holde sine løfter fra valgkampen om at sikre bedre beskyttelse for de ufødte og afvise national støtte til dem, der udfører aborter.

Han har vist sig som den mest dedikerede prolife præsident, vi har haft i moderne tid, og han har bakket sine udtalelser op med handling som ingen anden før ham”, udtalte Operation Rescues leder, Troy Newman, i en pressemeddelelse.

Otte tiltag for retten til liv

Gruppen nævner otte punkter, hvor Trump og hans regering har arbejdet for prolife-sager.

– Vi er stolte af præsident Trump og hans frimodighed til at kæmpe for livets sag. Der er flere kampe forude, men under Trump-regeringen kan vi nu endelig se fremskridt i vores regering, når det gælder at genskabe forståelsen for livets hellighed og vigtigheden af at sikre de ufødtes værdi og ret som mennesker, udtalte Newman.

Også andre pro-life grupper som Susan B. Anthony List har udtalt, at Trump har opfyldt sine løfter om abortsagen. I april sidste år bemærkede gruppen de vigtige tiltag, som Trump havde taget i sine første 100 dage som præsident. Blandt disse var valget af Mike Pence som vicepræsident.

Færre abortklinikker

Operation Rescue oplyste i december 2017, at 49 af USAs abortklinikker var blevet lukket i årets løb. I samme periode åbnede mindre end halvt så mange nye abortklinikker.

”Antallet af kirurgiske abortklinikker er faldet med 26% siden 2009, da Operation Rescue begyndte at føre statistik. Overordnet set har der været et fald på 17% i det samlede antal af abortklinikker i Amerika siden 2009,” hed det i gruppens rapport.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Siden 1991, hvor der fandtes 2.176 aktive kirurgiske abortcentre, er det kun 23% af disse, som fungerer i dag”, tilføjer rapporten.

320.000 aborter i 2017

Planned Parenthood har trods stramningerne ifølge egne oplysninger udført 321.384 aborter i løbet af sidste år. Dette tal er dog lavere end det foregående år, og stadig flere unge involverer sig i prolife-arbejdet, vurderer iagttagere.

Trumps otte pro-life initiativer
1. Valget af den konservative pro-life advokat Neil Gorsuch til USAs højesteret.
2. Han har effektivt stoppet donationer af skattepenge til organisationer, som udfører aborter i andre lande.
3. Trump-regeringen har startet en formel undersøgelse af Planned Parenthoods illegale handel med dele af aborterede fostre.
4. Han har gennemført flere love vedrørende abort, blandt andet den såkaldte Pain Capable Unborn Child Protection Act, som skal hindre sen-aborter.
5. Afskaffelsen af Barack Obamas krav om, at alle stater skulle støtte Planned Parenthood, uanset om delstaten var imod.
6. Trump har bestræbt sig på at samle en række pro-life folk i sin regering og placeret dem der, hvor de kan udrette mest godt.
7. Trump-regeringen har arbejdet for at beskytte de ufødtes rettigheder i forskellige institutioner inden for sundhedssektoren.
8. Endelig har Trump kæmpet imod Obamacares regler om, at enkeltpersoner og virksomheder skulle tvinges til at betale for abortfremkaldende midler, selv om de af tros- og samvittighedsmæssige årsager ikke ønskede det.


Artiklen fortsætter efter annoncen: