Dåbsklude er et hit i danske kirker

I over 400 danske sogne mødes kvinder for at strikke dåbsklude. Overskuddet fra salget af opskrifterne går til Bibelselskabets projekt ”Mødre på flugt”.

Rundt om i landets folkekirker sidder i dag hundredevis af strikkeglade kvinder og strikker dåbsklude til nydøbte børn. Det var sogne- og hospicepræst Ann Maj Lorenzen fra Djursland, der for et års tid siden fik ideen om at erstatte de papirservietter, som præsten tørrede barnets hoved med ved døbefonten, med håndstrikkede dåbsklude med kristne symboler på.

Det er blevet et hit. Ideen har spredt sig til hele landet. I dag har flere end 400 danske kirker skiftet papirservietten ud med strikkede dåbsklude, som barnet får med hjem som et minde.

Ann Maj Lorenzen fik idéen som lyn fra en klar himmel. Hun inviterede til strikkecafé i sin egen kirke, og der mødte 30 kvinder op. Siden spredte idéen sig, og i dag sidder der hundredevis af kvinder i landets sogne og strikker dåbsklude på livet løs.

Ann Maj Lorenzen har det sidste år haft travlt med at udvikle og sælge strikkeopskrifter via hjemmesiden daabskluden.dk, og overskuddet går til velgørende formål.